Vikarierande Marinbiolog

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Var med och skapa ett Helsingborg som blir ännu mer attraktivt för invånare och företag, och som ligger i framkant i miljöfrågor! Miljöförvaltningen arbetar för att skydda människors hälsa och miljö genom tillsyn, kontroll, miljöövervakning, miljöstrategiskt arbete, rådgivning, stöd till miljöundervisning, beteendepåverkan för hållbar utveckling samt hållbart resande.

Vi är en förvaltning med spetskompetens och hög professionalitet. Vi är omkring 75 medarbetare och finns i centrala Helsingborg. Vi söker nu en erfaren vikarierande marinbiolog till marinstrategiska enheten. Vill du arbeta med engagerade kollegor i en stad som fem gånger totalt blivit utsedd till Sveriges bästa miljökommun (#2, 2021) är du rätt person för oss.

Miljöstrategiska avdelning består av två enheter. Du kommer att vara placerad på miljöstrategiska enheten, där det idag arbetar nio miljöstrateger och en enhetschef. 

Arbetsuppgifter

Miljöförvaltningen har sedan många år ett avancerat miljöövervakningsprogram för Öresund och Helsingborgskusten med särskilt fokus på hur den lokala belastningen påverkar den marina miljön. Helsingborg har instiftat två marina naturreservat. Vi ansvarar även för administration av två regionala vattenorganisationer. Vi söker nu en marinbiolog som under ordinarie personals föräldraledighet kan förvalta och gärna utveckla vårt arbete med kustvattenfrågor.

Du kommer att:

  1. I samverkan med kollegor genomföra, planera och utveckla stadens kustkontrollprogram (provtagning, statistikbearbetning, analys av data, genomföra upphandlingar).
  2. Delta i projekt inom kustkontroll, kommunikation och samhällsplanering.
  3. Skriva remissyttranden.
  4. Koordinera och administrera Nordvästra Skånes kustvattenkommitté (NVSKK)
  5. Medverka i interna samt stadsövergripande arbetsgrupper.
  6. Representera Helsingborg i medlemsorganisationer, nationella och internationella nätverk.
  7. Sprida kunskap om miljötillståndet i havet.

Kvalifikationer

Naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning marinbiologi, gärna kompletterad med ekotoxikologi och statistik.

Minst några års dokumenterad erfarenhet av marin miljöövervakning eller marina fältstudier (analys och hantering av datamaterial, statistik, text, med mera).

Erfarenhet av att projektleda/processleda.

Drivande, initiativtagande och gillar att samverka med andra.

Körkort för personbil.

Övrig information

Dröj inte med att söka då vi kommer att göra urval, och genomföra intervjuer löpande.

Sista ansökningsdag:  1 augusti 2021

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 15 oktober 2021

Varaktighet: 211015-221231

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
1638

Publicerad:
2021-05-19

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Miljöförvaltningen

Kontakt

Jens Gille

Avdelningschef

phone 042-105052

email jens.gille@helsingborg.se

Annelie Brand

Miljöstrateg

phone 042-105003

email annelie.brand@helsingborg.se

Claes Hulthén

Vision

phone 042-107365

Annika Molin

SACO/na

phone 042-102182

email annika.molin@helsingborg.se