The application period for this reqruitment has ended.

Yrkeslärare till Floristutbildning till Rönnowska skolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Rönnowska skolan är Helsingborgs största yrkesgymnasium. Hos oss går elever med framtidsdrömmar och som har hittat sin väg mot yrkeslivet. Vi har cirka 820 elever läsåret 2019/ 2020, plus ca 200 vuxenstuderande elever. Skolan ligger centralt i Helsingborg, nära Knutpunkten. Rönnowska skolan är inne i ett spännande utvecklingsarbete där du som pedagog får vara delaktig i vårt fortsatta arbete. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

I din lärarroll kommer du att primärt att undervisa våra vuxenstuderande elever i Hantverksprogrammet med inriktning Florist.
I denna del ingår undervisning i floristinriktningens förekommande kurser.
Arbete med gymnasieelever som utbildas till florister ingår också i uppdraget. Delar av elevernas utbildning är arbetsplatsförlagd (APL) och planering samt uppföljning och bedömning av denna ingår i arbetsuppgifterna.

Delar av undervisningen sker i projektform där aktiviteterna sker i samarbete med olika lokala aktörer. Vi deltar aktivt i olika event som sker i staden, t.ex. Trädgårdsfesten på Sofiero, Fredriksdal, Drömljus, utsmyckning av Rådhuset, m.fl.

I det pedagogiska uppdraget ingår planering, utvärdering, pedagogisk dokumentation, mentorskap samt kontakter med vårdnadshavare. Hantverksprogrammet arbetar tillsammans med Hotell- och turismprogrammet i arbetslag där lärarna samarbetar i arbetet med elevernas och programmets utveckling.

Kvalifikationer

Önskvärt att du har examensbevis från lärarhögskolan med behörighet i de ämnen som berör Hantverksprogrammets inriktning florist. Vi söker primärt dig som är erfaren yrkeslärare och har kunskaper och flerårig erfarenhet av arbete som florist. Gesäll- och/ eller mästarbrev samt färska floristkunskaper från arbete i branschen är meriterande.

Du använder pedagogisk dokumentation som metod för att öka medvetenheten om det egna arbetet i skolan. Med hjälp av pedagogisk dokumentation synliggör och reflekterar du över förhållningssätt och lärandeprocesser. Dokumentationen används för att förstå och fatta nya beslut.

För dig är modern teknik ett självklart val i din roll som pedagog och du använder IKT som verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. IKT är en väsentlig faktor i din lärande miljö för att söka, granska, lagra, producera, redovisa, utbyta information samt för att kommunicera med. Din kunskap främjar kreativa och inkluderande lärmiljöer.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Intervju och tillsättning sker löpande.

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF