Ansök

Yrkeslärare till Industritekniska programmet på Filbornaskolan, Helsingborg

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Om arbetsplatsen 

Filbornaskolan är en skola med fem nationella program (EK, SA, NA, BF, IN), tre introduktionsprogrammen och en gymnasiesärskola. Vi har drygt 740 elever. Skolans profil är idrott och hälften av våra elever har någon sorts idrottsinriktning. Vi har Riksgymnasium i golf och simning samt tio idrotter som nationella drottsutbildningar.

Känslan på skolan kännetecknas av ett gott relationsklimat mellan elever och personal. Vi är en elevorienterad och lösningsfokuserad skola. ”Helt enkelt en bra skola!”

Arbetsuppgifter

Vi söker ytterligare ett proffs! 

– med kompetens och erfarenhet inom svetsteknik och plåtbearbetning.

Vi kan erbjuda ett mycket spännande och annorlunda uppdrag där dina sakkunskaper, din färdighet och förmåga att lära ut är helt avgörande för oss och branschens framtid. Redan till hösten slutar en medarbetare hos oss och går vidare till en annan tjänst. Då behöver vi komplettera med ny personal och med rätt kompetens. Våra uppdragsgivare är också våra kunder, vilket ställer höga förväntningar men också tydliga krav på hela innehållet i vår verksamhet. Vill du vara med och forma vår fortsatta utveckling?

Industritekniska programmet erbjuder elever en bred utbildning, där teori varvas med mycket praktiskt arbete. Eleverna lär sig hantering av verktyg och industriella utrustningar, bearbetning av olika material, tillverkning, kvalitetssäkring, vardagligt underhåll och reparationer. Förståelsen från idé till prototyp med design och konstruktion är väsentlig, precis som produktionens olika villkor kring exempelvis ekonomi och hållbar miljö.

Tjänsten omfattar undervisning på Industritekniska programmet, Filbornaskolan Helsingborg. Tillsvidareanställning med start den 30/9-2020. I tjänsten ingår uppföljning av elevernas APL (arbetsplatsförlagt lärande), ett arbete som underlättas av ett brett kontaktnät bland branschens olika företag. Är du lärare, har erfarenhet av undervisning eller liknande ses det som meriterande. Saknar du pedagogisk utbildning men är intresserad av läraryrket finns möjligheter att kombinera ett arbete hos oss med en sådan utbildning. Vi kommer också be dig genomföra några olika arbetsprover.

Kvalifikationer

Du är förmodligen en mycket erfaren och duktig svetsare, och har arbetat i alla svetsmetoder. Har du aktuella licenser och intyg på din skicklighet är det meriterande. Givetvis behärskar du plåtbearbetning i alla dess former och därtill hörande maskiner samt även förmåga att kunna styra avancerad automatiserad utrustning (kantpress och laserskärmaskin). Du vet vilka krav industrin har kring exempelvis ritningsläsning och kvalitetskriterier. Rita i CAD & 3D-CAD samt hantera CAD/CAM program är också en förutsättning för jobbet hos oss. Andra behörigheter inom industriteknik är ett stort plus. Det är starkt meriterande om du har lärarlegitimation.

Din nyfikenhet och ditt intresse för att lära nytt, håller dig uppdaterad om utvecklingen inom ditt kompetensområde. God samarbetsförmåga, social kompetens och ett gott bemötande är självklarheter för dig. Allt för att säkerställa ditt och vårt varumärke, i alla lägen!

Det finns många fördelar med att jobba i Helsingborgs stad. Oavsett vilket yrke du har är vår gemensamma uppgift att erbjuda invånarna, och de som söker sig hit, tjänster av den absolut högsta kvalitén. Är du rätt person och känner att denna beskrivning passar in på dig? Ansök här!

Vill du veta mer innan du gör din ansökan är det bara att slå en signal eller skicka ett mail. Vill hellre besöka oss för att bilda dig en egen uppfattning om skolan och oss som jobbar här, är du varmt välkommen. Du hittar kontaktuppgifterna nedan!

Övrig information

Sista ansökningsdag:  200807 (Vi kör med löpande antagning.)

Anställningsform: Månadslön

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 200930, eller snarast möjligt enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{