The application period for this reqruitment has ended.

Yrkeslärare till Transportinriktning på Rönnowska skolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Rönnowska skolan är Helsingborgs största yrkesgymnasium. Hos oss går elever med framtidsdrömmar och som har hittat sin väg mot yrkeslivet. Vi har cirka 830 elever läsåret 2019/ 2020. Skolan ligger centralt i Helsingborg, nära Knutpunkten. Rönnowska skolan är inne i ett spännande utvecklingsarbete där du som pedagog får vara delaktig i vårt fortsatta arbete. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

I din roll kommer du att undervisa våra elever i Fordons- och transportprogrammet med inriktning Transport. Dina arbetsuppgifter är primärt inriktade mot våra vuxenstuderande elever som studerar mot arbete som yrkesförare, men även de elever som går i gymnasieskolans årskurs 2-3.

En del av elevernas undervisning är arbetsplatsförlagd (APL) och planering samt uppföljning och bedömning av denna ingår i arbetsuppgifterna. I det pedagogiska uppdraget ingår planering, utvärdering, pedagogisk dokumentation och mentorskap. Fordons- och transportprogrammet arbetar i arbetslag där lärarna samarbetar i arbetet med elevernas och programmets utveckling.

Kvalifikationer

Du har examensbevis från lärarhögskolan och lärarlegitimation med behörighet i de ämnen som ingår i transportutbildningen

Vi söker dig som är erfaren yrkeslärare och har kunskaper och flerårig erfarenhet av arbete som yrkesförare på lastbil med fleraxlad släp. Meriterande är om du har utbildningsbevis för lastbilsmonterad kran, ADR, YKB. Lägst CE-körkort är ett krav.
För dig är modern teknik ett självklart val i din roll som pedagog och du använder digital teknik som verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande.

Du använder pedagogisk dokumentation som metod för att öka medvetenheten om det egna arbetet i skolan. Rönnowska skolan använder lärplattformen Its-learning och det är viktigt att du känner dig bekväm i den digitala världen och de krav den ställer på dagens pedagoger.
Är du rätt person för våra elever? Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Intervju och tillsättning kommer att ske löpande.

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF