Åk skridskor på Sundstorget i vinter

Söndag 2 december öppnar vi en 250 kvadratmeter stor isbana på Sundstorget. Här kan du åka skridskor gratis till och med sportlovet vecka 8. Isbanan är öppen dygnet runt och på plats kan du hyra skridskor, hjälm och kälke.

Visionsbild av isbana på Sundstorget.

Nu laddar vi för årets mysigaste tid och skapar känslan av ett midvinterland mitt i city. Från december och ända fram till slutet av februari kan du glida fram över isen bland alla vinterljus medan vinterkylan biter dig i kinderna.

Hyr skridskor och hjälm

Du kan hyra skridskor för 40 kronor, hjälm är gratis. För dig som inte åker skridskor på grund av  funktionsnedsättning finns det kälke att hyra. Vi lånar även ut skridskoassistenter (ett hjälpmedel för dig som har svårt att hålla balansen) vid behov. På helsingborg.se/olympiarinken hittar du alla öppettider.

Hur kan vi bygga en isbana mitt i city?

För att bygga isbanan använder vi ett kylaggregat som kyler ned isen underifrån. Kylan fördelas sedan jämnt över ytan med hjälp av en matta. När isen väl är på plats kan den klara temperaturer upp mot 15 plusgrader. För att minimera yttre påverkan från sol, regn och salt från havet har vi kunnig personal från ishallarna på plats och en enklare ismaskin för underhåll.