Annika Andersson blir ny omsorgsdirektör i Helsingborgs stad

Den 1 augusti tillträder Annika Andersson som ny omsorgsdirektör i Helsingborgs stad. Annika kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef i Hässleholms kommun.

– Jag är mycket glad och förväntansfull inför att börja som ny omsorgsdirektör i Helsingborgs stad. Jag har en lång erfarenhet som chef inom vård och omsorg  vilket gör att jag står stadigt förankrad i verksamheten. Jag tycker att Helsingborgs vision och arbete med vård och omsorg ligger mycket i linje med hur jag vill utveckla framtidens omsorgsverksamhet, säger Annika Andersson.

Annika Andersson har tidigare varit verksamhetschef i Kristianstad kommun samt enhetschef och områdeschef i Osby kommun.

– Annika har en lång och gedigen chefserfarenhet från en rad olika kommunala verksamheter. Kombinationen med hennes yrkeskunnande och uppskattade ledarskap gör att jag är extra glad att välkomna henne till Helsingborg, säger Palle Lundberg, stadsdirektör för Helsingborgs stad.

Annika Andersson efterträder Britt-Marie Börjesson som rekryterades till kommunchef för Tomelilla kommun. Under tiden fram till den 1 augusti kvarstår tillförordnad omsorgsdirektör Viweca Thoresson.

Kontakt

Palle Lundberg, stadsdirektör, Helsingborgs stad, 042-10 51 34

Annika Andersson, tillträdande omsorgsdirektör,  072-242 70 96