Asfaltering påverkar trafiken på Mellersta Stenbocksgatan och Rektorsgatan 10-18 april

Sedan augusti 2018 har vi arbetat i området runt Rektorsgatan, Mellersta Stenbocksgatan och vid cirkulationsplatsen vid Ringstorpsvägen/Mellersta Stenbocksgatan. Nu är arbetet snart klart, men först ska gatorna asfalteras. Det påverkar dig som rör dig i området mellan 10 och 18 april.

Det här gör vi

Vi fräser de ombyggda gatorna för att sedan lägga ny asfalt på dem. En stor del av arbetet gör vi på kvällar och nätter för att störa trafiken så lite som möjligt. Läs mer om hela ombyggnaden och varför vi gör den.

Så påverkar det dig

Bil:

Vi stänger av gatorna i området i omgångar, se tider för avstängningarna samt kartan nedan. Du som kör bil får under tiden välja andra vägar.

Buss:

Bussarna som normalt går längs Mellersta Stenbocksgatan och på Rektorsgatan går mellan onsdag 10 april klockan 18.00 och torsdag 18 april klockan 18.00 en annan väg (via Kopparmöllegatan). Busshållplatserna Olympia Park, Lasarettet, Slottshöjden och Fredriksdalsplatsen är avstängda. Se Skånetrafikens webbplats och appar för information om din resa.

Gång och cykel:

Du som går eller cyklar kan använda cykelbanan längs Mellersta Stenbocksgatan vid Helsingborg Arena och Ringstorpsvägen mot Ängelholmsleden under hela arbetet. Det är däremot fortsatt svårt att komma fram på Mellersta Stenbocksgatan mot Hälsovägen och på Rektorsgatan mellan Lilla Möllevångsgatan och Mellersta Stenbocksvägen.

Boende och verksamheter:

Du som bor och har verksamhet i området påverkas även av:

  • buller under sena kvällar och nätter när vi fräser och asfalterar
  • att parkeringsplatserna inne på Norrbroplatsen är avstängda under hela arbetet.

Tider för avstängningar

Mellersta Stenbocksgatan från Helsingborg Arena via cirkulationsplatsen till Ringstorpsvägen vid Hävertgatan:

  • Natten mellan onsdag och torsdag, 10-11 april, 18.00-07-00
  • Natten mellan söndag och måndag, 14-15 april, 18.00-07.00
  • Gatorna hålls öppna från torsdag morgon till söndag kväll

Mellersta Stenbocksgatan från cirkulationsplatsen vid McNeil till Hälsovägen samt Rektorsgatan från Lilla Möllevångsgatan till Mellersta Stenbocksgatan:

  • Natten mellan onsdag och torsdag, 10-11 april, 18.00-07.00
  • Natten mellan torsdag och fredag, 11-12 april, 18.00-07.00
  • Från söndag 14 april klockan 18.00 till och med torsdag 18 april klockan 18.00
  • Gatorna hålls öppna torsdag 11 april 07.00-18.00 samt från fredag morgon till söndag kväll.

OBS! Ta det försiktigt när du kör i området, då vägbanan är ojämn innan den nya asfalten läggs på.

Karta

Vad händer sen?

Senare i april planerar vi att asfaltera gång- och cykelbanor. Därefter återstår en del arbete med planteringar och plattläggning. Det påverkar inte bil- och busstrafik, men du som går och cyklar kan tidvis få ta en annan väg. Går allt som planerat är hela arbetet färdigt i slutet av maj 2019.