Åtta tips under H22 City Expo

Snart börjar H22 City Expo. Om du ska tipsa familj och vänner om höjdpunkter – vad väljer du då? Här är åtta tips för alla åldrar.

Utställningen "Space to Innovate" tar form på Sundstorget.

Utställningen "Space to Innovate" tar form på Sundstorget.

1972-lägenheten på Drottninghög

1972-lägenheten på Drottninghög.

Dinolekplatsen

Dinosaurielekplatsen på Fredriksdal.

Bandet The Sounds

The Sounds spelar på Kärnan 2 juni.

Djungellekplatsen i Dockan

Djungellekplatsen i Dockan

En bra startpunkt är den programtidning som skickats ut som bilaga med flera skånska tidningar, men som även kan läsas digitalt här.

Det är en omöjlig uppgift att välja ut  höjdpunkter som du inte ska missa. Men vi gör ändå ett försök:

Lekplatssafari

Staden gör en storsatsning på våra yngre invånare (och för all del vuxna med barnasinnet kvar) med en pysselbok som även innehåller en karta över Helsingborgs finaste lekplatser. Under H22 invigs tre nya lekplatser:

  • Dinosaurielekplatsen på Fredriksdal
  • Vattenlekplatsen på Drottninghög
  • Djungellekplatsen i Oceanhamnen.

Ta med dig barnen på Lekplatssafari, läs mer på H22 City Expos webbplats.

The Sounds på Kärnan

När kommer ett rockband att spela på toppen av Kärnan igen? The Sounds konsert den 2 juni klockan 19 kan vara den enda chansen att uppleva det. Läs mer om konserten på H22 City Expos webbplats.

Magasin 405 i Oceanhamnen

På 4 000 kvadratmeter, fördelat på tre plan, bjuds du in till framtidsutsikter, mat, överraskningar och evenemang tillsammans med Ikea. Det blir restaurangtorg med spännande konceptmat och klassiska Ikea-maträtter med en lokal twist. Läs mer om Magasin 405 på H22 City Expos webbplats. 

Välkommen hem till 1972

På Drottninghög har man en lägenhet som är en tidsresa – inredd precis som en typisk lägenhet för 50 år sedan. Titta in i köksskåpen och känn efter hur det var 1972. Läs mer om 1972-lägenheten på H22 City Expos webbplats.

Sveriges bästa street food

Swedish Street Food Awards för samman ett 15-tal passionerade aktörer för att göra upp om titeln som bäst i landet på gatumat den 17-19 juni. Läs mer om Sveriges bästa gatumat på H22 City Expos webbplats.

Space to innovate

Gå på upptäcktsfärd i den interaktiva utställningen Space to Innovate och testa flera spännande välfärdsinnovationer. Ett axplock av de över 300 initiativ som är resultatet av stadens långsiktiga investering i innovation: H22. Möt exempelvis Laiban, AI-roboten som kan svara på förskolebarnens frågor. Läs mer om utställningen på H22 city Expos webbplats. 

Världens största träskepp

Ostindiefararen Götheborg, världens största träskepp, seglar in och besöker Helsingborg på väg mot Shanghai. En unik chans den 14–17 juni. Läs mer om skeppet på H22 City Expos webbplats.

Utforska havet i stan

Havoteket är en del av projektet att skapa en marin park mitt i Helsingborg. Både barn och vuxna kan upptäcka vår närmsta granne – Havet.  Möt och klappa djur i vårt klappakvarium eller ta en undervattensselfie. Läs mer om Havoteket på H22 City Expos webbplats. 

Och slutligen – den 16 juni blir det Outdoor Office Day på Fredriksdal. Utearbetsplatser är inne.