Begränsad framkomlighet på väg 111 från 7 augusti

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Trafikverket bygger dubbelspår mellan Ängelholm och Maria station. Från början av augusti 2022 till och med januari 2023 är framkomligheten begränsad på väg 111/Christinelundsvägen över järnvägen strax väster om Brohults trafikplats.

Det här gör Trafikverket

I samband med utbyggnaden till dubbelspår mellan Ängelholm och Maria station bygger Trafikverket en ny järnvägsbro över väg 111. Under augusti och september 2022 handlar det om schaktning samt gjutning av bottenplattor och pelare till den nya bron. Efter det monteras en formställning över vägen. Därefter fortsätter arbetet med bron, som beräknas vara klar under januari 2023, då formställningen tas bort.

Så påverkas du

  • Ett körfält är avstängt på en sträcka av drygt 100 meter i vardera riktningen vid platsen för järnvägsbron från 7 augusti 2022.
  • När formställningen monteras är vägen helt avstängd. Det sker mellan 7 och 10 oktober och du kan läsa mer om det här.
  • Därefter öppnar vägen för trafik igen, dock fortfarande med ett körfält avstängt i vardera riktningen samt med en höjdbegränsning på 3,8 meter. Omledning för fordon högre än 3,8 meter skyltas via Ödåkra.
  • Under januari 2023 stängs vägen en andra gång när formställningen tas bort. Efter det öppnar vägen för normal trafik igen.

Se mer information på Trafikverkets webbplats.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.