Bestäm var H22-paviljongen ska stå – anmäl dig till invånarråd

Den 11 augusti bjuder staden in till invånarråd. Den här gången handlar det om H22-paviljongens liv efter expon. Var ska den stå? Vad ska den användas till? Anmäl dig nu för att vara med och bestämma.

En tillfällig paviljong av trä och glas mitt i centrum. Jodå, inte konstigt att den har vållat debatt. Lika många som njutit av utsikten på toppen har säkert frågat sig vad poängen med den är över huvud taget.

Under H22 City Expo har paviljongen på Kungstorget fungerat som informationspunkt. Nu när expon är över kan den få nytt liv på annan plats.

Den 11 augusti bjuder Helsingborgs stad in alla invånare till samtal om paviljongens framtid. Frågorna på bordet: Var ska den stå? Hur ska den användas?

På invånarrådet får du mer information om paviljongen. Med under samtalen för att lyssna finns kommunalråden Peter Jansson (C) och Marcus Friberg (MP). Samtalet äger rum i Helsingborgsrummet på Henckels torg 3 i Oceanhamnen.

Du anmäler dig till invånarrådet på Dialog Helsingborgs hemsida.

Kanske Gröningen, Atlantparken eller Östra Ramlösa?

Till mötet har stadens tjänstemän tagit fram tre egna förslag. Ett förslag är att paviljongen placeras på Gröningen. Ett annat att den blir mötesplats i den framtida Atlantparken i Oceanhamnen. Ett tredje att den lever vidare som uteklassrum i det framtida Östra Ramlösa.

På Dialog Helsingborg kan du rösta på de tre förslagen:

En skiss över hur paviljongen skulle kunna se ut på Bunker Bars gamla tomt på Gröningen.

Förslag nummer 1: Bunker Bar-tomten på Gröningen

En skiss över hur paviljongen skulle kunna placeras i Atlantparken i Oceanhamnen.

Förslag nummer 2: Atlantparken i Oceanhamnen

En skiss över Östra Ramlösa sett från luften.

Förslag nummer 3: Östra Ramlösa

Flera förslag om att låta paviljongen stå kvar

Förutom att rösta på de tre befintliga förslagen kan du lämna egna.

Just nu finns flera spännande förslag från stadens invånare. Någon vill göra fritidsgård av paviljongen, en annan vill placera den på Rydebäcks strandbad, en tredje vill att det ska bli en varm plats vid havet att dricka varm choklad och njuta av vinterstormar på.

Men de flesta som lämnat egna förslag vill att den ska stå kvar. Kanske som turistinformation och kafé.

Det fjärde invånarrådet

Invånarrådet är stadens fjärde. Det första handlade brett om framtidens Helsingborg, det andra om mötesplatser i staden och det tredje gick under namnet Pizza och politik. Det handlade om hur man kan göra lokalpolitiken tillgänglig för fler invånare.

Invånarråden är en del av H22, Helsingborgs mångåriga satsning på framtida välfärdslösningar. Under 2022 bjuder staden in till sammanlagt fyra invånarråd.

Anmäl dig

Du anmäler dig till invånarrådet om paviljongen på Dialog Helsingborgs hemsida. Där kan du även läsa mer om vad ett invånarråd är.

#trafik och stadsplanering