De får årets idrottsstipendier

I år går Helsingborgs stads idrottsstipendier till dansarparet Jacob Persson och Linn Hegdal (dansklubben Impetus), brottaren Elin Nilsson (Helsingborgs Wrestlings team) och handbollsklubben OV Helsingborgs HK för arrangemanget beachhandboll.

Brottaren Elin Nilsson genomförde sin bästa säsong någonsin under 2017 – hon representerade svenska landslaget vid fyra mästerskap på internationell nivå, EM och VM. Elin tog sig fram tillmedaljmatcher i alla mästerskap.

Dansparet Jacob Persson och Linn Hegdal tävlar i latinamerikansk dans på elitnivå, både nationellt och internationellt. År 2017 blev de svenska mästare i dansförbunden Svenska Danssportförbundet och Swedish Dance League. De representerade Sverige i VM i Österrike i november. De är även det svenska paret som ligger etta på den internationella världsrankingen.

Handbollsklubben OV Helsingborgs HK får idrottsstipendiet för sitt engagemang i beachhandboll. De har arrangerat beachhandbollen i många år och för varje år är det fler som deltar. Handbollsklubben belönas även för sitt stora engagemang i ungdomar.

Idrottsstipendierna delades ut vid en ceremoni i Rådhuset den 4 augusti.