De prisades med idrottsstipendier

Linn Grant, Ellinor Sjöberg och HBK Bergania. Det är mottagarna av årets idrottstipendier.

Utdelning av stipendier i Helsingborgs rådhus.

Stipendierna, som är på 5 000 kronor, delades ut i Helsingborgs rådhus den 2 augusti.

Linn Grant

”Jättetalangen från Rya Golfklubb stod för lysande bedrifter när hon vann kvalen till Majortävlingarna US Open och British Open i överlägsen stil. Chockade sedan golfvärlden när hon låg delad fyra i US Open efter två rundor. Toppade ett imponerande 2018 med att vinna EM i lag.”

Ellinor Sjöberg

”Gymnasten från Helsingborgs Turnförening var en del av det svenska lag som tog EM-guld i truppgymnastik i Portugal. Det svenska laget var satt under stor press inför det avslutande momentet, men höll nerverna i styr och fick kliva högst upp på pallen. EM-guldet var Ellinor Sjöbergs tredje i karriären. Förutom sina egna framgångar har hon visat viktig klubbkänsla i rollen som ledare.”

HBK Bergania

”För första gången i klubbens historia lyckades HBK Bergania vinna både lag-SM (fyrstads) och elitserien. Framgångarna har gett eko i brottnings-Sverige och under Svenska Brottningsförbundet årliga gala blev klubben nominerad till ”Årets förening”. Även individuellt har aktiva från HBK Bergania varit långt framme i kampen om medaljer på SM.”