Det här beslutade kommunfullmäktige den 13 december

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Tisdagen den 13 december sammanträdde kommunfullmäktige för sista gången i år. Under sammanträdet behandlade fullmäktige bland annat förslag till detaljplan och marköverlåtelseavtal för Oceanhamnen. Det var också val till nämnder, styrelser och andra kommunala uppdrag för mandatperioden.

I diariet hittar du alla ärenden som behandlades i kommunfullmäktige den 13 december 2022.

Se webbsändningen från kommunfullmäktiges sammanträde den 13 december.

Antagande av detaljplan för del av fastigheten Gamla staden 1:1, Söder 1:1 med flera, Magasin 405, Oceanhamnen

Ärendet återremitterades.

Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för stadsutveckling med bostäder, blandad stadsbebyggelse med centrumverksamhet, badhus, havsbad, idrottsanläggning, park, parkering och säkra gång- och cykelvägar. Detaljplanen ska pröva om omfattningen och utformningen kan ske utifrån ett stadsbyggnadsperspektiv och utifrån de särskilda förutsättningar som finns i området.

Läs förslaget om detaljplanen (Helsingborg stads diarier).

På sidan Detaljplaner under arbete kan du läsa mer detaljplanen Gamla staden 1:1, Söder 1:1 med flera, Magasin 405, Oceanhamnen.

Godkännande av marköverlåtelseavtal om del av fastigheterna Gamla Staden 1:1 och Söder 1:1 samt godkännande av samverkansavtal med Hub Park AB

Ärendet återremitterades.

Föreslaget marköverlåtelseavtalet innebär att fastigheten överlåts till Hub Park AB för minst 13 111 000 kronor. Hub Park ska bygga 322 stycken parkeringsplatser, en butik samt en lokal. Läs förslaget om marköverlåtelseavtalet med Hub Park AB (Helsingborgs stads diarier).

Godkännande av samverkansavtal om del av fastigheten Helsingborg Gamla staden 1:1 (”Oceanön”)

Området består idag enbart av vatten och det finns ingen detaljplan för området. På platsen är målet att anlägga en konstgjord ö (”Oceanön”). Under 2021 anordnade Helsingborgs stad en markanvisningstävling för att bestämma vem som ska få anlägga och bygga bostäder på ön, JM AB vann tävlingen. Föreslaget samverkansavtal beskriver hur Helsingborgs stad och JM AB ska driva arbetet framåt. Läs förslaget om samverkansavtal om del av fastigheten Helsingborg Gamla staden 1:1 − ”Oceanön” (Helsingborgs stads diarier).

Godkännande av avsiktsförklaring om ny begravningsmark på Pålsjö

Helsingborgs stad och Svenska Kyrkan, Helsingborgs pastorat, har tillsammans letat efter en lämplig plats för en ny begravningsplats. De är överens om att pröva möjligheterna för Pålsjö. Läs förslaget om ny begravningsplats (Helsingborgs stads diarier).

Antagande av bevarandeprogram för Ringstorp − Hagaplan

Bevarandeprogrammet ska förtydliga de kulturhistoriska och arkitektoniska värdena, så att dessa uppmärksammas vid stadsplanering och bygglovshantering. Ett annat syfte med bevarandeprogrammet är att sprida kunskap om de kulturhistoriska värdena bland husägare och boende i området samt att öka intresset för att miljön vårdas och tas om hand på ett bra sätt. Bevarandeprogrammet har en rådgivande status och är inte juridiskt bindande.

Läs förslaget till bevarandeprogram för Ringstorp−Hagaplan (Helsingborgs stads diarier).

Val till nämnder, styrelser samt till olika kommunala uppdrag för mandatperioden 2023-2026

Alla handlingarna till valet inför mandatperioden 2023-2026 hittar du i Helsingborgs stads diarier.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.