Det här beslutade kommunfullmäktige den 14 mars

Interiört i Rådhuset.
Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Tisdagen den 14 mars beslutade kommunfullmäktige om ett förslag om utträde ur Sveriges Ekokommuner (SEKOM). Utöver detta behandlade kommunfullmäktige ett antal motioner.

Två av anledningarna till förslaget om utträde ur SEKOM är att större kommuner som ligger i framkant inom miljöområdet inte är medlemmar samt att det inte har genomförts tillräckligt med aktiviteter och att det är svårt att skapa engagemang. Här kan du läsa mer om förslaget till utträde ur SEKOM (Helsingborgs stads diarier).

Fullmäktige besvarade också ett antal motioner. En motion är ett skriftligt förslag som lämnats in av en eller flera ledamöter i kommunfullmäktige. Innan en motion kan tas upp av fullmäktige måste den utredas så att fullmäktige kan ta ställning till förslaget. Följande motioner behandlades den 14 mars:

I diariet hittar du alla ärenden i kommunfullmäktige den 14 mars 2023.

Se webbsändningen från kommunfullmäktiges sammanträde den 14 mars.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.