Det här beslutade kommunfullmäktige den 15 februari

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Onsdagen den 15 februari beslutade kommunfullmäktige bland annat om en detaljplan och ett marköverlåtelseavtal som gör det möjligt att bygga mer i Oceanhamnen.

Interiört i Rådhuset.
Kommunfullmäktigesalen i Rådhuset.

Detaljplan som gör det möjligt att bygga mer i den nya stadsdelen Oceanhamnen

Detaljplanen omfattar del av fastigheten Gamla staden 1:1, Söder 1:1 med flera, Magasin 405 i Oceanhamnen. Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt att utveckla Oceanhamnen med bostäder, olika slags butiker och service, badhus och havsbad, park, parkering och gång- och cykelvägar. Läs förslaget till detaljplanen (Helsingborg stads diarier).

På sidan Detaljplaner under arbete kan du läsa mer detaljplanen Gamla staden 1:1, Söder 1:1 med flera, Magasin 405, Oceanhamnen.

Marköverlåtelseavtal och samverkansavtal för ett område i Oceanhamnen

Marköverlåtelseavtalet omfattar del av fastigheterna Gamla Staden 1:1 och Söder 1:1 och innebär att fastigheten överlåts till Hub Park AB för minst 13 111 000 kronor. Hub Park planerar att bygga 322 stycken parkeringsplatser, en butik samt en lokal. Läs förslaget till marköverlåtelseavtal och samverkansavtal (Helsingborgs stads diarier).

Marköverlåtelseavtal om fastigheten Helsingborg Vindmotorn 2 i Oceanhamnen

Enligt marköverlåtelseavtalet ska fastigheten Vindmotorn 2 överlåtas till Stelleri Vit 5 AB för minst 32 666 946 kronor. Företaget planerar att bygga 57 bostadsrättslägenheter i olika storlekar, de flesta med tre fyra rum och kök. I marköverlåtelseavtalet finns också plats för mindre verksamheter så som till exempel café eller kontor. Läs förslaget till marköverlåtelseavtalet om fastigheten Helsingborg Vindmotorn 2 i Oceanhamnen (Helsingborgs stads diarier).

Försäljning av villatomter i Allerum

Försäljningen gäller inom detaljplan Kungshult 8:8 med flera och innebär att kommunen kan sälja tomter för friliggande småhus för ett lägsta pris på 904 000 kronor för en tomt på 500 kvadratmeter. Läs förslaget till försäljningsbemyndigandet för villatomter i Allerum (Helsingborgs stads diarier).

Öppna kartan som visar detaljplaner.

Socialnämnden får rätt att besluta om taxan för tobaksfria nikotinprodukter

Kommunfullmäktige har sedan tidigare beviljat rätt att ta beslut om sänkning och efterskänkning av vissa avgifter inom socialnämndens verksamhetsområde. Det gäller avgifter inom taxorna för ansökan, anmälan och tillsyn enligt lag om tobak och liknande produkter, för försäljning av folköl och receptfria läkemedel samt för ansökan, anmälan och tillsyn avseende serveringstillstånd. Nu omfattas även avgifterna för taxan inom tobaksfria nikotinprodukter av den här rätten. Läs förslaget om rätten att sänka och efterskänka avgifter inom socialförvaltningens verksamhetsområde (Helsingborgs stads diarier).

Förslag om att få ta ut avgift för uthyrning av elsparkcyklar samt ändring av kommunens ordningsföreskrifter

För att kommunen ska kunna ta ut en avgift från företag som vill hyra ut elsparkcyklar, behöver kommunen revidera taxan för markupplåtelse på allmän platsmark. Ärendet skickas tillbaka till stadsbyggnadsnämnden för en ny beredning.

Kommunen beslutade att ändra sina lokala ordningsföreskrifter så att det ska krävas tillstånd att få hyra ut elsparkcyklar och liknande. Revideringen kräver ett godkännande från både kommunfullmäktige och Länsstyrelsen. Läs förslaget till revidering av lokala ordningsföreskrifter (Helsingborgs stads diarier).

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.