Det här beslutade kommunfullmäktige den 16 mars

Under tisdagen den 16 mars behandlade kommunfullmäktige bland annat förslag om eftergift av avgifter för företagare, ny avfallstaxa samt förslag att använda prispengar för iCapital till internationell innovationsarena under H22 city expo.

Här kan du läsa om några av de ärenden som behandlades under sammanträdet. I diariet kan du läsa alla ärenden som behandlades i kommunfullmäktige den 16 mars.

Se en webbsändning från kommunfullmäktiges sammanträde den 16 mars.

Eftergift av avgifter 2021 för företagare

Regeringen, regionerna och kommunerna har sedan tidigare fattat beslut för att lindra de ekonomiska förlusterna som restriktionerna i samband med covid-19 har inneburit för många branscher. Helsingborgs stad har undersökt vilka ytterligare insatser som kommunen kan göra för att den lokala besöksnäringen ska uthärda. Nu föreslås en efterskänkning av avgifter 2021 för viss livsmedelskontroll av serveringar, viss köldmediakontroll, tillsyn av serveringstillstånd och markupplåtelseavgift för uteservering sommarsäsongen, samt att berörda nämnder kompenseras för intäktsbortfallet. Läs mer om förslaget om eftergifter av avgifter 2021 (Helsingborgs stads diarier).

Ny avfallstaxa från 1 april 2021

Nordvästra Skånes Renhållning AB (NSR) förslår en ny taxa för avfall som ska gälla från och med 1 april 2021. I det nya förslaget föreslås bland annat att grundavgiften ska höjas från 800 kronor per år till 1 300 kronor per år. Detta på grund av att grundavgiften idag för villor inte täcker de faktiska kostnaderna. Läs handlingarna om vilka justeringar i taxan som föreslås samt varför (Helsingborgs stads diarier).

Förslag att använda prispengar för iCapital till internationell innovationsarena under H22 city expo

I september 2020 utsågs Helsingborg till en av Europas mest innovativa städer genom att placera sig på andraplats i EU-kommissionens iCapital. Andraplatsen gav Helsingborgs stad ett ekonomiskt pris på 100 000 euro från EU-kommissionen. Prispengarna föreslås användas till att skapa en internationell innovationsarena/paviljong under stadsmässan H22 city expo. Läs handlingarna om förslaget att använda prispengarna till H22 city expo (Helsingborgs stads diarier).

Läs om H22 city expo på H22:s webbplats.

Marköverlåtelseavtal för fastigheten Grustäkten 5 samt del av Filborna 31:56 på Väla Södra industriområde

Helsingborgs stad vill överlåta fastigheten Grustäkten 5 samt del av Filborna 31:56 på Väla Södra industriområde för 12 000 000 kronor. Exploatören Huthe Fastigheter Syd AB planerar att uppföra en byggnad för försäljning av bilar och tillhörande verksamhet. Läs handlingarna om marköverlåtelseavtalet (Helsingborgs stads diarier).

Marköverlåtelseavtal för fastigheten Ättehögen Östra 6 på Ättekulla industriområde

Helsingborgs stad vill överlåta fastigheten Helsingborg Ättehögen Östra 6 inom Ättekulla industriområde för 7 859 250 kronor. Exploatören Swedish Logistic Property Förvärv 1 AB planerar att uppföra en byggnad för lager och spedition och tillhörande verksamhet. Läs handlingarna om marköverlåtelseavtalet (Helsingborgs stads diarier).

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right