Detta gäller om du köpt en resa eller ett evenemang som påverkats av coronapandemin

Har du köpt en resa eller ett evenemang som påverkats av coronapandemin och ställts in? Det är du inte ensam om, mångas rese- och evenemangsplaner har stuvats om på grund av pandemin. Allmänna reklamationsnämnden har därför nyligen tagit ett vägledande beslut i ärenden som rör resor eller evenemang som ställts in på grund av coronapandemin.

Har du påverkats av en inställd resa eller ett inställt evenemang? Kommunens konsumentrådgivare tipsar om dina rättigheter:

  • Om din flygresa har ställts in har du rätt till att boka om eller få återbetalning i kontanter. Du kan men är inte skyldig att acceptera en voucher istället. Du får godkänna vouchern skriftligen i så fall. Det är flygbolaget som ansvarar för återbetalning, även om du har köpt biljetterna via en resebyrå.
  • Om du själv avbokar en reguljärflygresa har du rätt att få återbetalning bara om dina flygbiljetter är återbetalningsbara.
  • Du har rätt att avboka en paketresa och få tillbaka hela kostnaden om det finns stor risk för människors hälsa på resmålet. Du som avbokar ska kunna visa att det finns en sådan risk.
  • Om en paketresa ställs in har du rätt att snarast få tillbaka alla kostnaderna för resan.
  • Om du har köpt biljetter till ett evenemang som har ställts in har du rätt att få återbetalning. Om evenemanget har flyttats fram kan du använda dina biljetter vid det nya datumet men du är inte skyldig att göra det.
  • Du kan behöva stå för halva kostnaden för ett evenemang som har ställts in på grund av extraordinära omständigheter om arrangören har ett villkor om detta.

Vill du veta mer eller behöver du mer stöd?

Om du bor i Helsingborg, Klippan, Perstorp eller Örkelljunga så kan du få gratis och oberoende konsumentrådgivning av våra konsumentrådgivare. Läs mer om konsumentrådgivning på helsingborg.se.