Engagera dig eller be om hjälp i samband med coronaviruset med appen Nyby

Appen Nyby gör det möjligt för människor att kopplas samman digitalt för att hjälpa varandra. Appen är gratis att ladda ner och enkel att använda.

Du registrerar ett konto med hjälp av din smartphone och går med i den geografiska grupp med vilken du känner störst tillhörighet. Därefter är det enkelt att både registrera något du behöver hjälp med, men också att svara på andra människors förfrågan om hjälp. När någon svarar dig inleder du en chatt där du och den andra helsingborgaren själv kommer överens om var, när och vad som ska utföras.

Nybykonceptet kommer från Norge där det använts flitigt av flera norska kommuner under Coronakrisen. Det har fungerat mycket väl. I flera av Sveriges kommuner håller man på att lansera detta som ett verktyg för att göra det möjligt för kommunens invånare att hjälpa varandra. Helsingborg är först i landet med att lansera appen skarpt.

Har du själv ingen smartphone eller kan ladda ner en app, men ändå känner att du skulle behöva hjälpa eller hjälpa till? Kontakta kontaktcenter på 042-10 50 00 eller chatt , så hjälper de dig att få kontakt med en helsingborgare som vill hjälpa!

Appen heter Nyby och finns att ladda ner där appar finns. Du använder appen på eget ansvar. Läs mer om att ladda ner appen Nyby.