Enklare att söka bygglov för mur och plank med ny digital bygglovstjänst

Nu finns en digital bygglovstjänst för mur och plank. I den kan du direkt i mobilen, surfplattan eller datorn göra allt från att bestämma utseende, mått och placering till att skicka in en komplett bygglovsansökan för mur eller plank.

I den nya digitala bygglovstjänsten väljer du enkelt längd, höjd, material och färg på ditt plank eller din mur. Vill du bifoga en egen ritning går det lika bra som att själv skapa en ritning direkt i verktyget. Sen återstår det bara att klicka på ”skicka in” för att din ansökan ska komma till bygglovsenheten för prövning.

Läs mer och prova bygglovstjänsten för mur och plank.

Test med innovativ upphandling resulterade i webbapp

Helsingborgs stad har tagit fram den nya tjänsten tillsammans med företaget Intervaro från Lund. De vann utmaningen efter att ha pitchat sin idé inför en jury. Det nya arbetssättet är en satsning från stadens sida med att involvera fler och skapa bättre kundnytta genom att testa innovativ upphandling.

Leverantörens idé resulterade i en webbapp. Den ser precis ut som en mobilapp men användaren slipper ladda ner den. Webbapplikationen körs istället direkt i webbläsaren helt oberoende av plattform, exempelvis mobiltelefon, surfplatta eller dator.