Föreningsmässa under Mänskliga rättighetsdagarna den 25 november

Den 25 november är det föreningsmässa på Helsingborg Arena. Mässan är en del av Mänskliga rättighetsdagarna i Helsingborg. Dagen sätter fokus på föreningars villkor och utmaningar.

–Helsingborg ska vara en gemensam, öppen och inkluderande stad. För att lyckas med det behöver vi skapa lika möjligheter för alla människor och gå före i arbetet med att motverka diskriminering. Det är ett arbete som vi behöver ta oss an tillsammans. Därför är det extra roligt att Helsingborg står som värdstad för Mänskliga rättighetsdagarna 2023. Det är dagar för ett gemensamt lärande och inspiration så att vi som stad ytterligare kan stärka vårt arbete för lika möjligheter, säger stadsdirektör Carina Leffler.

Målet med Mänskliga Rättighetsdagarna är att sprida kunskap om alla människors lika värde och rättigheter enligt FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Läs mer på FN:s webbplats. En viktig målsättning är att skapa en trygg arena för samtal och diskussioner.

Föreningsmässans program

Programmet är blandat. Du kan lyssna på föreläsningar och delta i samtal som sätter fokus på civilsamhällets villkor. Det handlar om vad det finns för utmaningar och möjligheter inom Helsingborgs föreningsliv, rätten att organisera sig samt om ett krympande demokratiskt utrymme. Du kan också ta del av inspirerande teater- och musikföreställningar samt prova på verksamhet.

Lokala föreningar bjuder på miniseminarium på Rosa scenen under dagen från klockan 10:30–13:45. Det blir seminarium om föreningslivets möjligheter till samverkan och finansiering i Sallyrummet från klockan 10:30–13:30. Ta också chansen att prova på föreningars verksamheter. Bland annat cirkusskola och scouterna. På Fredstorget kan du delta i spel och pyssel. Hela programmet hittar du på Mänskliga rättighetsdagarnas webbplats. 

Läs mer om föreningsmässan. 

Tid: Lördagen den 25 november. Mässan är öppen klockan 10:00−14:00.
Plats: Helsingborg arena, Mellersta Stenbocksgatan 14.
Pris: Det kostar inget att besöka mässan. Men du behöver registrera dig. Du kan registrera flera personer på en gång. Du får biljetten digitalt och skriver ut den. När du checkar in får du ett nyckel-band med hållare att sätta biljetten i. Registrera dig här på Mänskliga rättighetsdagarnas webbplats.

Föreningsmässan arrangeras av den lokala överenskommelsen i Helsingborg tillsammans med Mänskliga rättighetsdagarna.

–Samverkan mellan Lokala överenskommelsen och Mänskliga Rättighetsdagarna i Helsingborg känns som en mycket lyckad matchning. Tillsammans når vi en bred allmänhet med viktiga samhällsfrågor, och det ger oss både möjlighet att visa vilken kraft det finns inom civilsamhället, samt stärka broarna mellan den offentliga och den idéburna sektorn, säger Dimitri Aleshkov, Helsingborg Makerspace, CoderDojo Helsingborg.

Över 100 utställare deltar – vad engagerar dig?

Under mässan deltar cirka 90 föreningar som presenterar sig själva, sina projekt och aktiviteter.

Ta chansen och lär dig mer om föreningarna och deras verksamhet, knyt nya kontakter och nätverka. Kanske upptäcker du en förening som du vill engagera dig i.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.