Fritidsgårdar och mötesplatser flyttar ut

Under påskveckan kunde barn och unga delta i lovaktiviteter utomhus. Nu ställer Fritid Helsingborg om fler aktiviteter och stadens fritidsgårdar flyttar sin verksamhet ut i vårvädret.

– För oss har det aldrig varit aktuellt att ställa in vår verksamhet. Vi försöker istället hitta nya lösningar för att finnas närvarande för stadens barn och unga. Vi har därför valt att flytta ut all vår verksamhet för att minska smittspridningen av covid-19. Nu anordnar vi spontanaktiviteter utomhus efter väder, i nära anslutning till våra fritidsgårdar och mötesplatser, säger Mahmoud El-Rameid, enhetschef för öppna fritidsverksamheten.

Idrottsoasen är öppen dygnet runt

Idrottsoasen är en 5000 kvadratmeter stor näridrottsplats som ligger på Olympia park och som aktivitetshuset Idrottens hus nu har flyttat ut till.

– Redan innan beslutet kom om att ställa om till utomhusverksamhet hade vi flyttat ut delar av våra aktiviteter till Idrottsoasen för att testa hur vi kunde skapa liknande aktiviteter utomhus. Här kan besökare bland annat spela padeltennis, streetbasket, innebandy, testa bouldering och parkour, berättar Ida Ekberg, fritidsledare på Aktivitetshuset Idrottens hus.

Måndag till lördag fram till september är fritidsledare på plats under särskilda öppettider. Då kan du låna utrustning gratis, och delta i spontana aktiviteter som fritidsledarna anordnar. Här kan du läsa mer om Idrottsoasen

Häng med i sociala medier

Anläggningarna har samma öppettider som vanligt. Så länge du är frisk är du välkommen att delta i aktiviteterna, men tänk på att klä dig efter väder. Följ fritidsgårdarna i sociala medier för att se vad som händer dag för dag. Du hittar med information på helsingborg.se/fritid. Där kan du även läsa mer om hur Fritid Helsingborg hanterar coronaviruset.

Här kan du läsa Helsingborgs dagblads artikel: https://www.hd.se/native/helsingborgs-stad/2020-04-27/nu-flyttar-fritidsgarden-ut