H22-paviljongen tas ner och magasineras

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Under stadsmässan H22 City Expo var H22-paviljongen både ett nav och en viktig informationsplats. Under de 35 dagar som stadsmässan pågick så välkomnade vi besökare här från hela världen. Paviljongen var en konkret och central mötesplats för stadsmässan som hölls på olika platser i staden. Vad som ska hända med paviljongen framöver är oklart. Paviljongen kommer tas ner och magasineras i väntan på beslut.

Efter avslutat H22 City Expo har paviljongen bland annat använts av staden som informationsplats för turister samt för några mindre evenemang. Det drivs nu inte längre någon verksamhet i paviljongen, eftersom den inte är vinterisolerad. Därför kommer paviljongen att monteras ner och magasineras i en av stadens fastigheter tills staden fattat slutgiltigt beslut om vad paviljongen ska ha för funktion och var den ska placeras.

Dialog om paviljongens framtid

Staden har tagit fram tre förslag på var paviljongen kan placeras och vad den kan användas till. Dessa tre förslag presenterades för helsingborgarna under stadsmässan.

Helsingborgarna har haft möjlighet att rösta på stadens förslag och kunde även bidra med egna förslag. De har kunnat tycka till om paviljongen både i lokalen Helsingborgsrummet och på dialog.helsingborg.se samt via ett invånarråd som hölls den 11 augusti.

Samtliga inkomna förslag har presenterats för ordförande och vice ordförande i fastighetsnämnden. Staden tar nu hand om resultaten av medborgardialogerna. Det kan bli ytterligare en medborgardialog eller omröstning innan slutgiltigt beslut kan tas om paviljongens framtida funktion och placering.

Paviljongen monteras ner

Den 10 oktober startar det förberedande arbetet med att montera ner paviljongen. Efter att paviljongen tagits bort återställs platsen.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.