Helsingborgs stad blir värd för Nordens största hållbarhetskonferens

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Helsingborg har utsetts till en av Europas mest innovativa städer och ska senast år 2030 vara klimatneutral. Nu inleder staden och Nordens största digiloga hållbarhetskonferens ”A Sustainable Tomorrow” ett samarbete. Det innebär bland annat att Helsingborg blir värdstad för arrangemanget den 15 september.

Tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt är en av talarna under konferensen.

Helsingborg har höga ambitioner för stadens klimat- och hållbarhetsarbete. Senast år 2030 ska staden vara klimatneutral och förändringsarbete pågår. Bland annat planeras en CCS-lösning vara i drift om fyra år för att minska utsläppen och fånga in koldioxid när man bränner avfall. En miljardsatsning som kraftigt kommer minska utsläppen i regionen. Och förra året lanserades Helsingborgsdeklarationen, som är logistiksektorns motsvarighet till Parisavtalet.

Läs mer om hur staden arbetar för att bli klimatneutral.

– Helsingborg har en unik position när det kommer till innovation och hållbarhet och klimatfrågan är prioriterad hos samtliga av stadens bolag och förvaltningar. Vi är väldigt glada över att A Sustainable Tomorrow nu väljer Helsingborg som värdstad för sin årliga konferens och ser fram emot ett långsiktigt samarbete framöver, säger Fredrik Wahrolén, kommunikations- och näringslivsdirektör i Helsingborgs stad.

Om konferensen

Konferensen livesänds från Helsingborg till mer än 150 platser i Norden den 15 september. Bland årets talare finns bland andra professor Johan Rockström som är chef för Potsdam Institute och tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt.

I år väntas konferensen samla 20 000 deltagare från hela Norden med hjälp av digitala hubbar. Upplägget kallas en digilog konferens. Det innebär att man kombinerar det bästa av det fysiska och lokala mötet med de fördelar som den digitala tekniken ger.

Konferensen utgår från FN:s globala mål för en hållbar utveckling, läs mer om målen på fn.se. Temat är ”Disruption”.

Läs mer om konferensen på A Sustainable Tomorrows webbplats. 

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.