Helsingborgs stad inför besöksförbud på vårdboenden

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Från och med nu råder det totalt besöksförbud på vårdboenden som drivs av Helsingborgs stad, korttidsboendet Pålsjö Park och avlastningsboendet Villa Louise. Syftet är att skydda våra äldre och minimera risken för smitta.

Tidigare uppmaning att undvika onödiga besök har nu övergått till ett totalt besöksförbud. Beslutet innebär att inga närstående eller andra utomstående får besöka stadens vårdboenden, korttidsboendet Pålsjö Park eller avlastningsboendet Villa Louise.

– Vi har stor förståelse att beslutet påverkar många som vill träffa sina nära och kära. Därför har vi väntat in i det längsta med att fatta detta beslut. I nuläget måste vi dock fokusera på att skydda våra boende och har därför valt att beslutat om ett totalt besöksförbud, säger Annika Andersson, omsorgsdirektör på vård- och omsorgsförvaltningen.

Undantag kommer att göras för närstående för vård i livets slutskede. Personal kommer i detta läge att kontakta närstående efter sjuksköterskas bedömning. Besöksförbudet gäller tillsvidare.

– Vi hoppas att det finns en förståelse för beslutet och att man respektera det. Vi måste tillsammans försöka ta ansvar för att våra äldre inte utsätts för onödig smittorisk. Vi håller på titta på alternativ för att våra hyresgäster ska kunna hålla kontakten med sina nära och kära utan att de behöver vara fysiskt närvarande, säger Ingrid Bergh, verksamhetschef.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.