Dags för Hx-festival den 30 juni–1 juli

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Räkna med en hejdundrande folkfest när Hx-festivalen kör igång den 30 juni–1 juli. Varmt välkommen till två dagar fulla av scenupplevelser och aktiviteter för hela familjen.

Den 30 juni–1 juli fylls staden med artister, doftande matstånd, marknadsmyller, lokala aktörer och aktiviteter som passar alla åldrar. Några av de artister som kommer är Oskar Zia, Timbuktu, Sean Banan och Hasse Andersson.

–Vi hoppas att så många som möjligt passar på att njuta av ljumma sommarkvällar på hemmaplan. Hx är årets härligaste fest och under de här dagarna förvandlas Helsingborg till Sveriges Venice Beach, säger Hx-generalen Jonas Wilson Stoltz.

Årets festivalområde

I år sträcker sig festivalområdet från Dunkers kulturhus i centrum till Gröningen och Fria bad i norr. Här kan du strosa längs vattnet, njuta av folkvimlet och umgås med familj och vänner. Varför inte ta chansen att upptäcka nya musikaliska favoriter, smaka mat från världens alla hörn eller unna dig en åktur på Axels tivoli? Många av de lokala föreningarna finns på plats med olika roliga aktiviteter. Som vanligt är det fri entré till både konserter, underhållning och prova-på.

Lite längre söderut arrangerar The Tivoli Foodstock med stand-up, musik och mat. Foodstock har fri entré. Även Sundsbussarna satsar på att skapa riktig festivalstämning under Hx. Det här blir helt enkelt två minnesvärda dagar du inte får missa.

Kolla in programmet

På hx.se kan du se vilka artister som kommer och aktuellt program.

Cykelshow är ett av inslagen i årets program.
Cykelshow är ett av inslagen i årets program.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.