IKEA startar tre H22-projekt i Helsingborg

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

En ekomarknad, ett hållbart samhälle i en skog och morgondagens teknik i en övergiven lagerlokal. Inom kort startar IKEA tre olika projekt i tre olika stadsdelar i Helsingborg. Projekten är en del av H22 och kommer att visas upp under stadsmässan H22 City Expo sommaren 2022.

Lösningarna som testas i projekten ska bidra till utvecklingen av ett starkt samhälle och en lokal gemenskap som grund för att bygga framtidens hem. Genom dessa satsningar vill IKEA skapa ett mer hållbart och hälsosamt liv i staden, både ekonomiskt och miljömässigt. Under H22 City Expo visas arbetet upp för världen under 35 dagar för att sedan leva vidare i staden.

Stadsdelarna där projekten ska genomföras är Drottninghög, Fredriksdal och Oceanhamnen. På Drottninghög vill IKEA, tillsammans med invånare och en rad andra aktörer, ta tillvara på och utveckla samhällsengagemanget, kompetensen och gemenskapen som finns lokalt i området. För 2021 är målet att etablera tre nya initiativ som ska samverka: en köksträdgård, ett kök och en marknad. I köksträdgården ska ekologiska grönsaker och örter produceras. Råvarorna från odlingen passerar sedan genom köket innan de säljs på marknaden, antingen direkt som de är eller i färdiglagade maträtter. Ambitionen med denna lokala produktionskedja är att generera nya jobb, uppmuntra entreprenörskap och bidra till att skapa ett besöksmål.

Projektet i Fredriksdalsskogen handlar om att utforska hur ett alternativt, hållbart samhälle skulle kunna se ut och fungera. Studenter från hela världen bjuds in till att bidra med sina idéer och lösningsförslag inom allt från bostäder till energifrågor och vatten. Samhället som byggs upp i skogen inför H22 City Expo ska stimulera till såväl kreativa lösningar som en globalt viktig diskussion om hur vi ska utveckla verkligt hållbara bostäder och samhällen.

Magasin 405, en övergiven industrilokal i Oceanhamnen blir arenan för IKEAs egna idéer om framtidens hem. Hur kommer våra hem att fungera i framtiden, hur formar ny teknik utvecklingen och hur ser framtidens tillverkning och detaljhandel ut? I hamnområdet ska det också finnas ett festivalområde med matförsäljning och evenemang under hela H22 City Expo.

Läs mer om IKEAs satsningar inom H22 på h22.se.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.