Ingen extra avgift för att betala parkeringen med mobilen

I Helsingborg kostar det inte längre extra för tjänsten att betala parkeringsavgiften med mobilen. Dessutom finns nu flera aktörer att välja på.

I Helsingborg har det varit möjligt att betala parkeringsavgiften via mobilen sedan 2005. Men efter den upphandling som nu gjorts betalar du som betalar via app eller sms enbart den avgift som gäller för respektive parkeringsplats.

– För oss har det varit viktigt att hitta en kostnadsneutral lösning med våra upphandlade leverantörer. Vi vill att fler ska upptäcka fördelarna med digital betalning och då ska inte en extra avgift, som till exempel en liten serviceavgift eller ett abonnemang, vara ett hinder för den som vill prova, säger Leo Schneede, parkeringssamordnare på stadsbyggnadsförvaltningen.

Fördelar med betalning via mobilen

Fördelarna med att betala parkeringen via mobilen är flera. Du kan till exempel både starta, stoppa och förlänga din parkering var som helst och när som helst. Du sparar dessutom tid när du slipper gå till en automat och vänta på biljett och betalning.

Tre leverantörer

Helsingborgs stad har nu avtal med tre leverantörer som erbjuder betalning av parkeringsavgift via mobilen: