Isbanan på Sundstorget är tillbaka

Efter succépremiären är isbanan tillbaka på Sundstorget! Här kan du åka skridskor gratis mitt i city från söndag 1 december till och med sportlovet vecka 8.

Skridskoåkning mitt i city

Uppladdningen för årets mysigaste tid har startat och nu skapas känslan av ett midvinterland mitt i city! I år öppnar den 200 kvadratmeter stora isbanan på Sundstorget lagom till julskyltningen på söndag 1 december. Här kan du åka skridskor gratis till och med sportlovet 2020.

Hyr skridskor och hjälm

Isbanan är öppen dygnet runt och här finns skridskor i storlek 25-47 att hyra för dig som behöver. Du kan hyra skridskor måndag–fredag klockan 14.00–20.00, och helgdagar klockan 10.00–20.00. Under jul- och nyårshelgen har uthyrningen särskilda öppettider. Det kostar 40 kronor att hyra skridskor och hjälm får du låna gratis. Det finns även skridskoassistent och kälke att låna vid behov.

Hur kan vi bygga en isbana mitt i city?

För att bygga isbanan använder vi ett kylaggregat som kyler ned isen underifrån. Kylan fördelas sedan jämnt över ytan med hjälp av en matta. När isen väl är på plats kan den klara temperaturer upp mot 15 plusgrader. Kunnig personal från ishallarna underhåller isen och arbetar för att minimera yttre påverkan från sol, regn och salt från havet.

Mer information finns på helsingborg.se/olympiarinken