Länsstyrelsen hjälper invånare boka tid för vaccination den 9 september

Länsstyrelsen Skånes samhälls- och hälsokommunikatörer erbjuder på uppdrag av Region Skåne personer i skånska kommuner hjälp att boka covid-19-vaccination. På torsdag den 9 september kommer deras informationshubb besöka Wienertorget på Planteringen.

– Vi kommer till Helsingborg den 9 september klockan 13.00-16.00. Denna gång står vi på Wienertorget, Planteringen och lämnar information om vaccination på flera språk och erbjuder stöd att boka covid-19-vaccination. Vi har möjlighet att boka tider även för dem som inte har mobilt bank-id. Våra samhälls- och hälsokommunikatörer talar arabiska, somaliska, dari och pashto, säger Fredrik Kristell, chef på den tillfälliga covid-19-enheten på Länsstyrelsen Skåne.

Syftet med insatsen är att nå personer som det är svårt att nå med information om covid-19-vaccination, exempelvis personer som inte använder 1177.se, socialt utsatta och personer som talar andra språk.

Stadsdelsmammorna i Helsingborg kommer också att delta. Även Röda Korset ställer upp med frivilliga som hjälper till vid informationshubben.

Klicka här för att ladda ner en PDF med information på olika språk.