Louise och Sophie Hansson får Helsingborgs hederstecken

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

På måndagen delade kommunfullmäktiges presidium i Helsingborg ut Helsingborgs hederstecken till de medaljerade simmande systrarna Sophie och Louise Hansson. Louise Hansson tog emot utmärkelsen på Rådhuset.

Kommunfullmäktiges presidium Mats Sander, Lena Bjerne och Mickey Magnusson delade ut Helsingborgs hederstecken till simmaren Louise Hansson.– Det känns jättekul att helsingborgarna fortfarande hejar på en och följer en, speciellt när jag reser och tävlar mycket på andra håll. Helsingborg känns fortfarande som hemma, säger simmaren Louise Hansson, som bor utomlands sedan 2016.

Kommunfullmäktige ordförande Mats Sander (M) delade ut utmärkelsen på måndagseftermiddagen, flankerad av kommunfullmäktiges förste vice ordförande Lena Bjerne (M) och andre vice ordförande Mickey Magnusson (S). Systrarna Hansson har genom åren tagit många mästerskapsmedaljer; i augusti i år tog Louise Hansson EM-guld på 100 meter fjäril i Rom och 2021 hämtade lillasystern Sophie Hansson hem EM-guld i bröstsim.

– Helsingborgs hederstecken har inte att göra med hur många medaljer man har fått. Det är att se som en symbol för era värdefulla insatser för Helsingborg. Du och din syster är goda förebilder, säger Mats Sander.

Louise Hansson kom till Rådhuset i stort sett direkt från ett träningspass på modersklubben Helsingborgs simsällskaps arena, där allt en gång började:

– Filborna arena är träningsbassängen när man är hemma. Där jag hänger, i poolen och på gymmet.

I veckan åker Louise Hansson hem till London, för då drar igång med träningssäsongen igen.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.