Många sommarlovsaktiviteter för barn och unga

​Fritid Helsingborg presenterar ett stort utbud av aktiviteter för barn och unga i sommar. Utbudet är anpassat utifrån rådande läge kring coronaviruset, vilket har resulterat i ett lovprogram med nya aktiviteter som bland annat temadagar, uppsökande verksamhet och ökad digital närvaro i sociala medier.

Lovprogrammet presenterar Fritid Helsingborg tillsammans med föreningar, organisationer och andra kommunala verksamheter i staden. I sommar är lovprogrammet extra levande och lovsidan kommer att fyllas på med aktiviteter löpande, många av aktiviteterna är dessutom gratis. Med tanke på de rådande omständigheterna kring coronaviruset kommer flera av aktiviteterna att kräva en anmälan. Alla aktiviteter hittar du på helsingborg.se/lov

Flera nya lovaktiviteter i sommar

– I sommar tror vi att behovet av aktiviteter kommer att vara extra stort för barn och unga. Vi har därför hittat nya lösningar för att kunna erbjuda ett attraktivt lovprogram. Nytt för i år är bland annat våra temadagar där barn och unga träffas under flera dagar runt ett specifikt tema som exempelvis improvisationsteater, skateskola, scrapbooking, konstnärsdagar och vildmarksdagar, säger Mahmoud El-Rameid, enhetschef för öppna fritidsverksamheten.

– Vi har också en stor grupp fritidsledare som kommer cykla runt i de områden som barnen och ungdomarna befinner sig i. På så sätt får vi möjlighet att även träffa de som inte besöker eller känner till vår verksamhet, förklarar Mahmoud.

Joina oss på din fritid

Fritid Helsingborg satsar även stort på en digital närvaro i sociala medier. På det nya instagram-kontot ​@joinaoss kan du få tips på lovaktiviteter, men också delta i aktiviteter online.

Hela lovprogrammet hittar du på stadens lovsida helsingborg.se/lov. Lovsidan fylls på med aktiviteter löpande under hela sommaren.

Läs hela pressmeddelandet här: mynewsdesk.com/se/helsingborg/pressreleases/maanga-sommarlovsaktiviteter-foer-barn-och-unga-i-helsingborg-3006772