Nu kan du besöka 1972-lägenheten på Drottninghög året ut

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Hann du med att besöka 1972-lägenheten på Drottninghög under H22? Om du missade tillfället i somras så har du fortfarande chans till det. Utställningen är öppen om helgerna till och med den 18 december och tar dig med till hur man levde för 50 år sedan.

–Genom att förlänga öppettiderna hoppas vi att fler ska få möjlighet att besöka lägenheten och engagera sig i sin och andras kulturhistoria, säger Fideli Österström, kommunikatör och projektledare på Helsingborgs stad.

Utställningen är också ett sätt för staden att fortsätta testa AR-teknik. I lägenheten är det möjligt att via AR-teknik se lägenheten komma till liv genom att lägga till digitala bitar på utställningen, bland annat kan du se TV-program från den tiden och film via mobiltelefonen.

En utställning som tar dig med på en tidsresa

1972-lägen var en av de mest populära utställningarna under H22. Den tog med besökarna på en tidsresa till en lägenhet på Drottninghög där allt ser ut som det gjorde 1972. Du kan till exempel slå dig ner och bläddra i tidningar från 1972, kolla in i skafferiet vad man åt då, öppna garderoberna och se hur kläderna såg ut. Prova gärna soffan och leksakerna, öppna och kolla in i skåpen, lyssna på musik från den tiden och se tv-program. Här är det inga montrar utan du kan verkligen testa, röra vid och uppleva 1972.

Lägenhetsmuseet är skapat med människor som har bott och bor på Drottninghög.

Då är det öppet

Öppettider: Lördag och söndag klockan 10–16 till och med den 18 december.

Plats: Grönkullagatan 43 C

Se filmer från utställningen


Se filmen på Youtube och kika in i 1972


Besökarna berättar om utställningen på Youtube.