Ny information om stadens sommarläger

I år kommer staden tyvärr inte att anordna sommarläger till Skånes Fagerhult, Bolmsö, Krokahus och Hjälmsjövik. Beslutet är taget utifrån Folkhälsomyndighetens restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19.

Daglägret i Örby ängar

Daglägret i naturreservatet Örby ängar kommer att genomföras som planerat. Beslutet är taget utifrån att lägret endast är dagtid och utan övernattning, samt att all verksamhet är utomhus. Dessutom är antalet deltagare begränsat till 30 barn, mot tidigare 50. Daglägret är uppdelat i två perioder och varje period innebär fem dagar fulla av strandlek, bad och olika gruppaktiviteter. Du som har barn i åldern 9-12 år kan göra en anmälan från och med måndag 11 maj klockan 12.00. Läs mer på www.helsingborg.se/lager

Fler lovaktiviteter när personalen ställer om

Stadens läger drivs av den öppna fritidsverksamheten på skol- och fritidsförvaltningen. När största delen av lägerverksamheten uteblir ska personalen i stället anordna fler lovaktiviteter för barn och unga på olika platser i Helsingborg.

– Med detta beslut får personalen ställa om sin verksamhet från läger till andra typer av aktiviteter. Vi vill fortsätta att vara närvarande ute i staden och kan nu utöka närvaron ytterligare med fler lovaktiviteter, säger Mahmoud El-Rameid enhetschef på öppna fritidsverksamheten.

Ännu är aktiviteterna under planering. Det betyder att barn och föräldrar får räkna med ett extra levande lovprogram i år. Man planerar dessutom för att ersätta lägerverksamheten med aktiviteter som pågår under flera dagar. Mahmoud fortsätter:

– Vi tittar just nu på vilka aktiviteter vi ska hålla och kommer att planera dem efter hand för att kunna rätta oss efter rådande läge. Redan nu kan vi presentera en skapande-vecka och en cosplay-vecka i programmet. Vi tycker det är viktigt att erbjuda barnen aktiviteter som varar flera dagar i rad, särskilt nu när våra läger inte blir av.

Läs mer om sommarlovsprogrammet och stadens hantering av coronaviruset i vår nyhet om sommarlovet här: www.helsingborg.se/nyheter/sommarlov-i-helsingborg

Hela lovprogrammet hittar du på www.helsingborg.se/lov