Ny tabell för busstrafiken från 10 december

Söndag 10 december 2017 får Skånetrafikens buss- och tågtrafik ny tidtabell. Det påverkar resor i Helsingborg på olika sätt.

Sök gärna din vanliga resa i Skånetrafikens app eller på Skånetrafikens webbplats så att du inte blir överraskad om bussens eller tågets avgång har ändrats.

Här ser du de en del av de trafikförändringar som påverkar resor i Helsingborg:

Linje 4: Västergård – Ramlösagården

Du kan resa oftare med linje 4 efter den 10 december. Skånetrafiken sätter in fler och längre bussar på linje 4, eftersom linje 7 får en annan sträckning.

Linje 7: Brohult/Lundsbäck – Helsingborg C – Gustavslund/Långeberga

Du som brukar ta linje 7 till/från Adolfsberg får en ny resväg. Bussen stannar inte längre på hållplats Adolfsberg, S Hunnetorpsvägen, Lördagsgatan och Onsdagsgatan. Hållplatser som ersätter dessa är Ultunagatan och den nya hållplatsen Fältarpsvägen. Härifrån kan du även ta bussen till Väla, linje 24. På vardagar går bussen också hela vägen till/från Långeberga industriområde en gång i timmen. Linje 4 förstärks med fler turer, för att alla som vill resa till centrum ska komma med.

Linje 8: Lundsbäck – Hittarp/Domsten

Du får en rakare och snabbare resa med linje 8. Hållplats Koralgatan och Trelleborgsgatan stängs och linje 8 kör inte längre till hållplats Eneborgs plats. Däremot stannar bussen vid den nya hållplatsen Viskgatan. Förändringen gör vi för att bussen har haft svårt att komma fram och för att få fler att upptäcka linje 8.

Fler förändringar på Skånetrafikens webbplats

Det blir även förändringar för linjerna 24, 26 och 28. Läs mer om det och andra förändringar på Skånetrafikens webbplats: