Nytt LSS-boende byggs i Ödåkra

Under hösten 2017 beräknas två gruppboenden öppna upp i en helt nybyggd fastighet i Ödåkra. Totalt 12 lägenheter med uteplats eller balkong är igång med att byggas på Kometgatan.

Sedan november 2016 är NCC igång med byggandet av en tvåvåningsfastighet som ska inrymma sex lägenheter på ovanvåningen och sex stycken på nedervåningen. Utöver lägenheterna komma varje våningsplan även ha gemensamhetsytor och personalutrymme. Boendet kommer vara bemannat med personal dygnet runt och drivas av kommunala Omsorg i Helsingborg.

När det är klart vilka med LSS-bistånd som kommer att erbjudas bostad i de två gruppboendena kommer intern och extern annonsering efter personal att göras.

– Så fort vi vet vilka som flyttar in och därmed vet vilken kompetens hos personalen som vi ska söka, kommer vi annonsera ut tjänsterna, säger Christel Malmros, verksamhetschef för LSS.

Inspirationsbild

Uppdatering 30/6 -17:

Den 1 oktober beräknas de första hyresgästerna kunna börja flytta in på Kometgatan 49. Lägenheterna  kommer vara 38-39 kvadratmeter stora och kommer bland annat vara utrustade med mikrovågsugn och diskmaskin. I allrummet samt i trädgården kommer det finnas fri tillgång på trådlöst internet för de som har egen mobiltelefon eller surfplatta.

Det kommer alltid finnas personal på plats i gruppbostaden och alla hyresgäster kommer få före inflytt få ett informationsbrev med namn och telefonnummer till sin kontaktansvarige personal. Enhetschef är Marie Christiansen.

En ritning över hur lägenheterna kommer se ut.