Populärt betala parkeringen med mobilen

Att betala parkeringsavgiften via mobilen är ett snabbt och enkelt sätt att betala och har blivit allt mer populärt i Helsingborg. Sedan april 2018 har de som väljer att betala parkeringsavgiften med mobilen ökat från cirka 10 procent till 41 procent, en framgång som även minskar kötiden vid biljettautomaterna.

Sedan början av 2018 kan du i Helsingborg betala parkeringsavgiften via mobilen via tre kostnadsneutrala leverantörer. Användandet av stadens parkeringsappar har ökat flerfaldigt, från 10 till 41 procent sedan april. Det är enkelt och smidigt för användaren och har också minskat kötiden vid parkeringsautomaterna.

Som en följd av framgången med parkeringsapparna tar vi också från och med nu bort möjligheten att checka in och sedan checka ut med sitt betalkort i Sundstorgsgaragets biljettautomater. Det går dock fortfarande utmärkt att betala parkeringen i Sundstorgsgaraget med kort, precis som i alla andra parkeringsautomater i Helsingborg.

–  Vi har haft många klagomål där det inte alltid fungerar att checka ut när biljettautomatens kortläsare tillfälligt inte har kontakt med banken eller då den som har parkerat glömmer bort att checka ut vilket leder till att parkeringen fortsätter med efterföljande besvär för att rätta till detta i efterhand. Med våra parkeringsappar erbjuder vi en mycket bättre tjänst, säger Leo Schneede, parkeringssamordnare på stadsbyggnadsförvaltningen.

Betala parkeringsavgift via mobilen – så funkar det

På samtliga kommunala parkeringar kan du betala via din mobiltelefon. För att kunna betala via din telefon behöver du vara registrerad hos något av de bolag staden har avtal med:

Vid alla biljettautomater finns en skylt som informerar om vilken områdeskod som gäller för just det området. Har du en telefon med gps föreslår dessutom appen du valt en områdeskod för den plats där du befinner dig.

Du ställer själv in uppskattad sluttid och kan var och närsomhelst stoppa eller förlänga parkeringen med din mobiltelefon. Dessutom påminner telefonen dig om när en parkering är på väg att gå ut.

Du betalar enbart den avgift som gäller för respektive parkeringsplats. De avtal Helsingborgs stad har med de tre upphandlade leverantörerna innebär att inga extra kostnader tillkommer för den som använder tjänsten.

Mer information om hur du kan betala din parkering i Helsingborg