Så gör du om du inte har fått eller tappat bort ditt röstkort

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet. Du har möjlighet att förtidsrösta från den 22 maj. Om du inte har fått ditt röstkort eller om du har tappat bort det kan du få ett nytt.

Alla som har rätt att rösta i EU-valet ska ha fått sitt röstkort skickat till folkbokföringsadressen senast den 22 maj. På röstkortet står:

  • vilket valdistrikt du tillhör
  • adressen till den vallokal du ska gå till om du röstar på valdagen
  • var dina närliggande förtidsröstningslokaler finns

Så gör du om du är utan röstkort

Ett röstkort behövs alltid för att förtidsrösta. Om du inte har fått ditt röstkort eller om du har tappat det, kan du få ett dubblettröstkort utskrivet på plats i samtliga förtidsröstningslokaler i hela Helsingborg.

Du kan också få hjälp av Helsingborg kontaktcenter att skriva ut ett nytt röstkort. De finns att besöka på Stortorget 17. Du kan även kontakta dem genom att mejla till kontaktcenter@helsingborg.se eller ringa 042–10 50 00. Vill du få röstkortet hemskickat till postlådan tar det 2–3 dagar, beroende på när posten levererar det.

Legitimation räcker på valdagen

Om du väljer att rösta på valdagen behövs det däremot inget röstkort. Det räcker att du tar med din giltiga legitimation.

Du behöver däremot veta vilket valdistrikt du tillhör och adressen till den vallokal du ska rösta i. Har du tappat ditt röstkort och inte kommer ihåg vilket distrikt du tillhör och var du ska rösta kan du kontakta Helsingborg kontaktcenter så hjälper de dig att ta reda på informationen.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.