Så gör du om du inte har fått eller tappat bort ditt röstkort

Den 11 september är det val i Sverige. Du har möjlighet att rösta i förväg om du vill. Röstkortet ska ha kommit hem till dig senast den 24 augusti. Om du inte har fått det eller tappat det kan du få ett nytt.

Alla som har rätt att rösta i något av höstens val ska ha fått sitt röstkort skickat till folkbokföringsadressen senast den 24 augusti. På röstkortet står:

  • vilka val du har rösträtt i
  • vilket valdistrikt du tillhör
  • adressen till den vallokal du ska gå till om du röstar på valdagen.

Så gör du om du är utan röstkort

Ett röstkort behövs alltid för att förtidsrösta. Om du inte har fått ditt röstkort eller tappat det, så kan du få ett dubblettröstkort utskrivet på plats i samtliga förtidsröstningslokaler i hela Helsingborg, däribland på Helsingborg C och vid Ica Maxi Berga. Skulle du inte ha med dig ditt röstkort när du ska förtidsrösta går det alltså att lösa på plats. Du kan också få hjälp av Helsingborg kontaktcenter med att skriva ut ett nytt röstkort, de finns på Stortorget 17.

Vill du rösta på valdagen men vet inte vilken vallokal du tillhör eftersom du tappat bort ditt röstkort kan du ringa till Helsingborg kontaktcenter, telefon 042-10 50 00. Vi kan hjälpa dig med vilken vallokal du tillhör, och kan även mejla eller posta ditt röstkort till dig. Vill du få röstkortet hemskickat till postlådan tar det 2–3 dagar beroende på när posten levererar det.

Om du väljer att rösta på valdagen behövs det däremot inget röstkort, då räcker det med legitimation. På röstkortet finns information om var du kan rösta.

Mer information

Läs mer om var du kan förtidsrösta i Helsingborg.

Läs mer om valet.