Så påverkas du av studentfirandet i centrala Helsingborg 9 juni

Fredag 9 juni är en lyckans dag för många, när det är dags för Helsingborgs studenter att springa nerför Terrasstrapporna. Studentutspringet är en festlig tillställning, men den påverkar dig som rör dig i de centrala delarna av Helsingborg. Du kan till exempel inte köra bil in i eller ut från city klockan 14:00-17:00.

Tusentals gymnasieelever firar studenten tillsammans med sina familjer fredag 9 juni. Det innebär att det blir mycket folk i centrum. Därför stänger vi området mellan Hälsovägen i norr och Kungstorget i söder helt för all biltrafik, förutom bussar och studentflak, klockan 14:00–17:00.

Tider för skolornas studentutspring

Här kan du se tider för studentutspringet för både kommunala och fristående gymnasieskolor i Helsingborg den 9 juni 2023.

Utspring från Terrasstrapporna

Under eftermiddagen tar sig Helsingborgs studenter traditionsenligt nedför Terrasstrapporna. För att studenterna ska få plats och möjlighet att ta sig till sina kortegefordon på Hamntorget sätter vi ut staket runt Stortorgets mitt. Värdar finns på plats för att hjälpa både studenter och anhöriga att hamna på rätt sida staketet.

Studentflaken utgår från Hamntorget

Studenternas flak får samma runda som tidigare år. De kör från Hamntorget längs Drottninggatan norrut, in på Kungsgatan via Roskildegatan mot Hamntorget igen. Vi uppmanar alla som rör sig i centrum mellan Hälsovägen och Kungstorget att välja andra vägar eller färdsätt just den dagen.

Så påverkas du

  • Du kan inte köra bil i city mellan Hälsovägen i norr och Kungstorget i söder klockan 14:00-17:00 fredag 9 juni. Tänk på att Drottninggatan sedan tidigare är avstängd för trafik mellan Hälsovägen och Tågagatan. Se mer information om ombyggnaden av Drottninggatan.
  • Tänk också på att du inte kan heller kan köra ut mellan klockan 14:00 och 17:00 om du har din bil parkerad inom det avstängda området, se kartan nedan.
  • Under hela fredagen är det förbjudet att stanna längs gator och parkeringar där studentflaken kommer att köra. Det gäller bland annat Kungsgatan, Hamntorget, Roskildegatan, Stortorget samt Billeplatsen. Detta kommer att vara väl skyltat.
  • Bussarna kör ordinarie väg i centrum hela dagen, men tänk på att vara ute i god tid.
  • Dig som kör bil hänvisar vi till de parkeringar som finns strax utanför city. Vi har markerat några av dem i kartan nedan, i övrigt se Helsingborgs parkeringskarta.
  • Polis finns på plats för att leda studentflak och hjälpa övriga trafikanter att hitta lämplig väg.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.