Så påverkas du av höstens tågstopp

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Från slutet av september påverkas tågtrafiken mellan Malmö och Lund respektive Helsingborg och Ängelholm. Anledningen är att Trafikverket ska bygga klart två viktiga järnvägsprojekt. Det går inga tåg mellan Malmö och Lund 22 september – 1 oktober och mellan Helsingborg och Ängelholm 25 september – 3 december.

Det går ersättningsbussar under tiden, men räkna med att din resa tar längre tid än vanligt. All reseinformation finns i Skånetrafikens app och webbplats, eller i de andra tågbolagens kanaler.

22 september – 2 oktober: Stopp mellan Malmö och Lund

Mellan 22 september och 2 oktober är det dags att koppla in de fyra nya spåren mellan Malmö och Lund. Under tiden går inga tåg mellan Malmö och Lund.

25 september – 3 december: Stopp mellan Helsingborg och Ängelholm

Mellan 25 september och 3 december 2023 är det dags för ett sista tågstopp på Västkustbanan mellan Helsingborg och Ängelholm innan dubbelspåret är redo att trafikeras för fullt.

Läs mer om hur din resa påverkas på Skånetrafikens webbplats.

Järnvägen byggs ut för ökad kapacitet och färre störningar

I december 2023 blir två viktiga järnvägsprojekt klara*. Trafikverket bygger dubbelspår mellan Maria station och Ängelholm samt bygger om sträckan mellan Malmö och Lund, där två spår ska bli fyra. Det ger ökad kapacitet och färre störningar. Se mer information om de två projekten på Trafikverkets webbplats:

* Den 3 december börjar tågen rulla på det nya dubbelspåret mellan Ängelholm och Helsingborg. Då är Trafikverket helt färdiga med inkopplingen av spåren. Efteråt fortsätter arbetet med att återställa ytorna runt om stationerna och spåren. Det beräknas vara klart våren 2024.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.