Så påverkas stadens fritidsverksamheter av de nya coronarestriktionerna

Helsingborgs stad följer Region Skåne och Folkhälsomyndighetens nya restriktioner angående coronaviruset. Här kan du läsa mer om hur detta påverkar våra fritidsverksamheter.

Restriktionerna från regeringen gör det möjligt för oss att från och med måndag 8 februari även välkomna barn och unga födda år 2002 och senare till viss typ av verksamhet i några av våra lokaler.

Detta gäller för de öppna verksamheterna

Från och med den 15 februari är du välkommen att delta i aktiviteter på våra fritidsgårdar, mötesplatser och aktivitetshus igen, så länge du är symptomfri. Situationen är fortfarande allvarlig och du behöver boka din plats i förväg då det är ett begränsat antal personer per aktivitet. Alla aktiviteter är anpassade utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kommer att fortsätta att skapa digitala aktiviteter och hänger gärna med dig online. Vi kommer också att fortsätta arbeta med vår uppsökande verksamhet i närområdena. I vår aktivitetskalender helsingborg.se/joinaoss hittar du alla våra aktiviteter och information om hur du anmäler dig.

Förändringar som gäller tillsvidare från och med måndag 8 februari

  • Inomhusanläggningar öppnas upp för träning i förenings- och skolverksamhet för barn och ungdomar födda år 2002 eller senare. Anläggningarna fortsätter även att vara öppna för elitverksamhet. Omklädningsrum kommer att hållas stängda. Föreningarna säkerställer att deras medlemmar kommer ombytta till träningar.
  • Skateparken i Aktivitetshuset Jutan är öppen för barn och ungdomar födda 2002 eller senare (minimiålder 10 år). Eftersom det bara är möjligt att ta emot ett begränsat antal besökare åt gången behöver du föranmäla dig. Information om våra pass och hur du anmäler dig finner du här.

Följande verksamheter kommer fortsätta att vara öppna

Utomhusanläggningar som exempelvis friidrottsbanan på Heden, fotbollsplaner, utegym, näridrottsplatser med mera kommer fortsatt att hållas öppna. Det är fortfarande viktigt att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att hålla avstånd, tvätta händerna ofta med mera.

Följande verksamheter kommer fortsätta att hållas stängda

  • Våra kallbadhus Kallis och Pålsjöbaden kommer fortsatt vara stängda. Alla årskort är frysta under perioden som baden hålls stängda.
  • Allmänhetens åkning på Olympiarinken kommer fortsatt att vara inställd.
  • Lägergårdar kommer fortsätta att hållas stängda för övernattning och läger.

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right