Snart kan du åka skridskor på Sundstorget

För tredje året i rad är isbanan tillbaka på Sundstorget för att skapa extra julstämning. Isbanan öppnar preliminärt måndag 7 december och är öppen dagligen till den 28 februari. I år är isbanan rekordstor vilket skapar extra bra förutsättningar att hålla avstånd.

– Vårt mål är att skapa en magisk plats under den mörkaste årstiden säger Pamela Sjöstrand, landskapsarkitekt Helsingborgs stad. Vi vill gärna att stadens ytor ska kännas lockande och tillgängliga under hela året och att varje säsong ska ha sin charm­­.

– Vi är stolta över att vara med och skapa en plats för spontanidrott mitt i centrala Helsingborg säger Daniel Nilsson, chef för fritidsförvaltningen i Helsingborgs stad. Vi hoppas att många testar isen på ett tryggt och säkert sätt. Både när det gäller att åka skridskor och att hålla avstånd.

Hyr skridskor och hjälm
Isbanan är öppen dygnet runt och här finns skridskor i storlek 25-47 att hyra för dig som behöver. Du kan hyra skridskor fredag-söndag klockan 12.00–18.00, och under jul- och sportlovet klockan 12.00-16.00. Under jul- och nyårshelgen har uthyrningen särskilda öppettider. Det kostar 40 kronor att hyra skridskor och hjälm får du låna gratis. Det finns även skridskoassistent att låna vid behov.

Mer information finns på helsingborg.se/olympiarinken