Södergatans miniparker invigs lördagen den 17 september

Den 17 september klockan 13.00 till 15.00 invigs tre miniparker på Södergatan med en gatufest fylld av musik, magi, skattjakt och andra roliga aktiviteter. Miniparkerna, så kallade Parklets, är en del av ett trygghetsprojekt för att aktivera och öka trivseln i stadsmiljön.

– Dessa parker är ett levande samarbete mellan staden och engagerade invånare, för att skapa en trevlig och tryggare stadsmiljö genom att aktivera ytor som annars lätt glöms bort, säger Andrée Olsson Lilja, landskapsarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborgs stad.

Parkerna är ett resultat av en dialog som Helsingborgs stad haft med boende, fastighetsägare, verksamheter och organisationer som är verksamma på Söder. Parkerna ger de som passerar möjlighet att stanna till en stund och har plats för både möten och aktiviteter.

– Det har varit ett annorlunda och spännande projekt att bygga en park inuti en stålkonstruktion. Det är roligt att se hur bra växterna har tagit sig så det blir den gröna oas vi tänkt oss. Hammocken i en Parklet var populär redan innan växterna kommit på plats, så en minipark som detta fyller absolut ett behov, säger Sofie Svedström, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborgs stad.

Mer om parkerna

Varje minipark sköts av en fadder som hjälper till att se efter, vattna och aktivera sin Parklet. De tre fadderorganisationerna är Inva-Sam, Gruppen för religionsdialog, och Libanesiska familjeföreningen i Skåne.

Läs mer om miniparkerna.