Störande nattarbete när Trafikverket dammsuger järnvägen

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Trafikverket genomför arbeten med kablar vid järnvägen mellan Helsingborg C och Ramlösa. Under två veckor i januari arbetar Trafikverket på natten med en maskin som suger upp makadam och det kan störa dig som bor nära järnvägen.

Under arbetet används en spårbunden specialmaskin för att suga upp makadam från spåren mellan Helsingborg C och Ramlösa. Maskinen bullrar och du som bor i närheten av sträckan där arbetet pågår kan störas när den passerar. Det bullrande ljudet inte är konstant på samma plats, utan flyttas under perioden. Då arbetet utförs nattetid kan även maskinens strålkastare störa.

Det störande arbetet pågår klockan 22.00–06.00 8–13 januari samt 22–27 januari.

Därför dammsuger Trafikverket järnvägen

När järnvägen byggs ut till dubbelspår mellan Ängelholm och Maria behöver nya kabelrännor och kablar läggas mellan Maria station och Ramlösa station. Den första etappen mellan Maria och Helsingborg C är redan avklarad och nu återstår sträckan Helsingborg C och Ramlösa. Längs denna sträcka arbetar Trafikverkets entreprenör under januari och februari 2023.

Mer information finns på Trafikverkets webbplats.

En del av utbyggnaden av Västkustbanan

Mellan åren 2020 och 2023 bygger Trafikverket ut till dubbelspår på en 24 kilometer lång sträcka mellan Ängelholm och Maria station. Det är en del av Västkustbanan, en viktig satsning på infrastrukturen. Se mer information om projektet på Trafikverkets webbplats.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.