Streetfood Helsingborg gör plats för Matpark Gröningen

Visionsbild över Matpark Gröningen med containrar, foodtrucks, bord och bänkar.
Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Från och med sommaren 2023 är konceptet Streetfood Helsingborg tillbaka med matvagnar (foodtrucks) på flera platser ute i staden. Nytt för i år är att vi gör plats för en food court vid Karantänen på bästa läge i centrala Helsingborg; nära havet, Gröningen och strandpromenaden. Vi har en plan för att utveckla platsen som kommer bli verklighet om några år. Fram till dess skapar vi nu en tillfällig food court – Matpark Gröningen.

Matpark Gröningen har öppnat

Matpark Gröningen har öppet alla dagar under sommaren från klockan 11.00 till minst 20.00. Beroende på väder kan säsongen förlängas in i september. Se mer information här.

– I sommar kommer invånare och besökare kunna handla mat från foodtrucks i Helsingborg igen. På den härliga platsen Karantänen vid Gröningen och havet gör vi dessutom plats för en food court. Med Matpark Gröningen vill vi skapa en attraktiv mötesplats för helsingborgare och besökare med olika sorters streetfood som kompletterar det lokala matutbudet. Det blir plats för fyra till fem containrar och några mobila foodtrucks, berättar Anneli Rosdahl, upplåtelseansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen.

Bakgrund  till Matpark Gröningen

Med Streetfood Helsingborg vill vi bidra till ett spännande och varierat matutbud för helsingborgare och besökare. Samtidigt fylls våra torg av rörelse, blir tryggare och mer attraktiva mötesplatser.

Hösten 2021 beslutade kommunstyrelsen om en utvecklingsplan för Karantänen som kommunfullmäktige ställt sig bakom. Planen innehåller en bred invånardialog för att fånga upp idéer från helsingborgare och hitta en inriktning för platsens utveckling. I februari 2022 stängde invånardialogens första fas och mer än 1 000 personer hade då tagit chansen att tycka till. Saluhall, restaurangtorg eller streetfood står högt upp på helsingborgarnas önskelista över vad tomten ska användas till. Vi vill möta de önskemålen genom att skapa en tillfällig food court tills området byggs om!

En unik möjlighet för företagare som vill erbjuda streetfood i Helsingborg

Företagare kan ansöka om att vara en del av Matpark Gröningen eller ha en ambulerande foodtruck inom Streetfood Helsingborg på olika platser. Ansökningstiden för Matpark Gröningen var 27 mars till och med 14 april och för ambulerande foodtrucks 3 april till och med 30 april. På Helsingborgs stads företagarwebb finns mer information om Streetfood Helsingborg.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.