Terrasshissen och stora delar av Terrasstrapporna öppna från lördag 1 december

Från lördag 1 december är Terrasshissen öppen igen efter att ha varit avstängd sedan i slutet av september. Då  öppnade vi också stora delar av Terrasstrapporna så att du kan ta dig upp och ner för landborgen igen.

Arbetet med renoveringen fortsätter ett tag till men arbetsområdet har begränsats så att vi kan hålla stora delar av trapporna öppna tills arbetet är helt klart till våren.

– Arbetet flyter på som planerat och vi är glada att meddela att vi nu kan öppna trapporna tidigare än tänkt och inte behöver stänga dem igen. Om allt fortsätter flyta på planerar vi att vara helt färdiga till våren 2019, säger Georg Hermann, byggnadsingenjör och biträdande projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen.

Terrasshissens öppettider från 1 december 2018

Terrasshissen är bemannad och kommer att vara öppen måndag-fredag: 07:30-18:30, lördag: 10:00-14:00, söndag och röda dagar: stängt. Hissen är dock extraöppen klockan 10:00-20:00 på just söndag på grund av julskyltningen. Turen kostar 13 kronor för vuxna och 8 kronor för barn 7-19 år. Det går att betala med kort eller Jojokort.