Tillfällig asfaltering av Båthusgatan inför SM-veckan

Den 2-8 juli kommer SM-veckan till Helsingborg. För att en av tävlingsbanorna, Citybanan, ska bli jämn och fin och fungera för grenarna som äger rum där asfalterar vi tillfälligt delar av Båthusgatan. Den tillfälliga asfalten tas bort i augusti.

Tre av grenarna under SM-veckan – skateslalom, cykel och rullskidor – ska gå längs Citybanan, en slinga som bland annat sträcker sig runt Gröningen. Grenarna kräver jämnt och fint underlag och vi behöver därför tillfälligt asfaltera de delar av Båthusgatan där det ligger kullersten.

Den tillfälliga asfalten planerar vi att ta bort igen i augusti.

Vi skyddar kullerstenen inför asfalteringen

För att inte kullerstenen som ligger på Båthusgatan ska skadas, skyddar vi den med en kraftig duk som vi lägger under bärlager och asfalt.

Välkommen till SM-veckan

2-8 juli kommer SM-veckan till Helsingborg och Landskrona. Med rekordmånga SM-tävlingar, i allt från radiostyrd bilsport och hinderbana till friidrott och simning, blir veckan en unik idrottsfest.

Gröningen och Fria bad är ett av de större tävlingsområdena. Där kan du förutom att förutom att följa många av tävlingarna även testa olika idrotter på det stora prova-på-området. Andra tävlingsområden i Helsingborg är Olympia park (Olympia, Helsingborg Arena, Idrottens hus, bowlinghallen och de stora grönytorna intill) Hedens idrottsplats, Pålsjö Tennis och Väla Motorstadion.

Mer information finns på smveckan.se.