Vi gjuter om bottenplattan på Vattenlekan – men öppnar i sommar som planerat

Vattenlekan på Drottninghög, sett från ovan.
Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

I augusti öppnade vi den efterlängtade Vattenlekan på Drottninghög efter en del förseningar. Vid rutinmässig besiktning upptäcktes fel i den gjutna bottenplattan och den ska nu gjutas om. Det innebär att vi tillfälligt tar ner all lekutrustning. Går allt enligt tidplan öppnar vi igen till sommaren som planerat.

– Detta är första gången vi bygger en vattenleka och projektet har visat sig varit mer komplicerat än väntat. Det känns så klart tråkigt att behöva gjuta om bottenplattan, men det är inte ovanligt i byggprojekt att saker som behöver rättas till upptäcks vid besiktning. Det är därför vi har den, som en jätteviktig del i vår kvalitetssäkring. Vi väljer att gjuta om bottenplattan helt så att den ska hålla i många år framöver för alla barn som ska få leka där, säger Arion Statovci, projektchef på stadsbyggnadsförvaltningen.

I samband med att vi gjuter om bottenplattan har vi stängt av lekområdet och tar tillfälligt ner all lekutrustning. Arbetet sker under våren och går allt enligt tidplan öppnar Vattenlekan till sommaren som planerat.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.