Nominera Helsingborgs gröna vägvisare till stadens miljöpris

Att bygga framtidens Helsingborg är inte ett kommunalt projekt. Det är något vi gör alla tillsammans, inom stad och näringsliv, både invånare och organisationer. Därför vill staden varje år uppmärksamma de främsta miljöinsatserna och bidragen till en mer hållbar stad. Juryn utser vilka som vinner, men du bestämmer vilka som får chansen. Nominera din kandidat till Helsingborgs stads miljöpris senast den 30 september.

Matkooperativet och GAIA Biomaterials vann Helsingborgs stads miljöpris 2017. Förra året vann Forsea priset för sina batteridrivna färjor och I am fashion för sitt hållbara mode.

Nya verksamhetsidéer och hållbara innovationer är avgörande för att Helsingborg ska fortsätta att visa vägen i klimat- och miljöfrågor. Forskningsprojekt bidrar med viktig kunskap om hur vi gör det. Långsiktiga miljöinsatser hos företag, organisationer och invånare ser sedan till att det faktiskt sker. Innan nästa generation bär utvecklingen in i framtiden.

– Med Helsingborgs stads miljöpris vill vi uppmärksamma de främsta insatserna, men också visa på det breda engagemang för miljö, hållbarhet och gröna innovationer som finns i staden. Helsingborg är ledande i klimat- och miljöfrågor, men utan gröna vägvisare inom näringslivet och den ideella sektorn kan vi aldrig fortsätta att vara det, säger Sofia Mattson som sitter i beredningsgruppen för miljöpriset.

Så nominerar du -senast 30 september

Här kan du nominera din kandidat till Helsingborg stads miljöpris fram till 30 september.

Helsingborgs stads miljöpris delas ut till företag, organisationer eller invånare som bor eller har sin verksamhet knuten till Helsingborg.

I juryn sitter presidierna i miljönämnden och stadsbyggnadsnämnden, stadsbyggnadsdirektör Kristina Magnusson, näringslivsdirektör Annette Melander Berg och miljödirektör Henrik Frindberg.

Vinnarna utses i november

I oktober meddelar juryn vilka som gått vidare och i slutet av november utses vinnarna. Men fram till 30 september är det nomineringarna som bestämmer vilka kandidater som ska få chansen.

– Vilka miljöinsatser har gjorts 2019? Vilka verksamheter har skapat social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet? Vilka forskningsprojekt har flyttat fram positionerna i miljöarbetet?
Och vilka innovationer har visat vägen in i framtiden? Skicka in din nominering av Helsingborgs gröna vägvisare nu, säger Sofia Mattsson.