Vill du bli mästare på att minimera ditt avfall?

Du som vill minska ditt avfall har chans att delta i Minimeringsmästarna, en kampanj som startar i september 2021. Under ett spännande år får du utmaningar och inspiration att konsumera hållbart. Dessutom tävlar du mot andra hushåll i Helsingborg och runt om i Sverige.

I Sverige konsumerar vi som om det fanns 4,2 jordklot och 2020 slängde varje invånare i nordvästra Skåne 368 kg avfall. Genom att vara med i Minimeringsmästarna minskar du din avfallsmängd på ett roligt sätt och får stöd för en mer hållbar livsstil.

Nu söker vi deltagare i Helsingborg. Tävlingen drar igång i september 2021 och vi söker deltagare i alla åldrar, med olika bakgrund och med olika livsstilar. Alla som vill minska sitt avfall är välkomna att söka till Minimeringsmästarna; pensionärer, studenter, barnfamiljer, boende i villa, radhus eller lägenhet.

Tävlingen pågår mellan september 2021 och oktober 2022. Den arrangeras av Göteborgsregionen med stöd från Avfall Sverige. I nordvästra Skåne är det NSR som tillsammans med Helsingborgs stad och övriga ägarkommuner håller i träffarna och kontakten med deltagarna.

Läs mer om Minimeringsmästarna och anmäl ditt intresse senast 15 september på minimeringsmastarna.se