Visionsfonden ger ekonomiskt stöd till 7 nya projekt

Varje år delar Visionsfonden ut en miljon kronor till projekt som utvecklar staden mot vision Helsingborg 2035. Nu är det klart vilka projekt som får del av pengarna.

Dessa projekt får stöd från Visionsfonden:

  • Projektet Boost by Zquad vill med hjälp av föreläsningar om tabubelagda ämnen och fysiskt aktivitet stärka tjejer i åldern 15–17 år.
  • Föreställningen och projektet Sveriges epidemi 2018 vill uppmärksamma psykisk ohälsa i åldern då det börjar utvecklas hos ungdomar. I samarbete med stadens skolklasser i årskurs 6–9 kommer de att skapa en dans- och teaterföreställning med hjälp av ungdomar som genomgår eller har genomgått psykisk ohälsa.
  • Projektet Konfevent kommer skapa ett större evenemang där gäster och besökare berättar om sina pinsamma, sorgliga, dråpliga och roliga stunder i samband med kreativa processer.
  • För att skapa ett tryggare samhälle och förståelse för ungdomar som lever i kriminella miljöer, kommer projektet Trygg Rätt att erbjuda aktiviteter och föreläsningar med fokus på samarbete och respekt.
  • Hur låter det att åka rullskridskor från Gåsebäck via kusten mot Dunkers kulturhus och få en guidad tur om gömda historier från Helsingborg? Projektet Rullskridskor kommer skapa en upplevelse på hjul som bjuder in stadens alla områden att upptäcka Helsingborg på ett nytt fartfyllt sätt.
  • För att fler människor med utländsk härkomst ska få arbete i staden kommer projektet Swedish Coporate Culture att skapa en kurs då gömda sociala koder i det svenska arbetslivet lärs ut.
  • Projektet 50/50 kommer dela ut en enkät till 50 stycken kvinnor som är 50 år för att undersöka den vuxna kvinnans förutsättningar och situation, vilken sällan studeras i relation till en stad och dess välmående. Enkäten kommer även skapa ett underlag till en konstinstallation på temat.

Sedan starten för fyra år sedan har 81 projekt fått stöd från Visionsfonden. Hittills har 11 projekt fått stöd under 2018.

Funderar du på att ansöka?

Läs hur du ansöker och vilka ansökningsdatum som gäller 2019.

Vill du veta mer om visionsfonden?

Här finns mer information. Kontakta visionsfonden om du undrar något, visionsfonden@helsingborg.se